Ingrediënten
2 eieren
⅓ eetlepel currypoeder
1 teentje knoflook
½ eetlepel olijfolie
40 g Kastanjechampignons
1 pijpajuin
5 blaadjes verse koriander
peper en zout
Bereiding
Kneus de knoflook, maar laat het teentje heel. Zet een antikleefpan op het vuur en laat de knoflook even trekken in de olijfolie. Haal de knoflook uit de olie wanneer deze begint te kleuren.
Snij de kastanjechampignons in stukken en de pijpajuin in dunne ringetjes.
Bak de champignons in de olijfolie.
Klop de eieren los met het currypoeder en een beetje zout.
Zet het vuur zachter en voeg de eieren toe. Strooi de pijpajuin over de omelet.
Laat het rustig gaar worden zonder te roeren. De bovenkant van de omelet mag nog lichtjes vochtig zijn.
Werk af met peper en verse koriander.
TIP: Dit gerecht kan ook met gewone champignons. Wist je dat 100 champignons slechts 0,4 gram koolhydraten bevat? Dat is evenveel als sla. Eigenlijk maar om te zeggen dat dit zo goed als een onbeperkt product is in de eerste fase van het RainPharma dieet
Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne