Ceci n’est pas un gin-tonic

Ingrediënten

4 jeneverbessen
1 steranijs
7 citroengrasstengels
Zeste van 1 citroen
Zeste van 1 limoen
Zeste van 1 sinaasappel
2 eetlepels mix van citrussap (vruchten naar keuze)
40 g agavesiroop
5 g stevia
35 cl water
1,25 L Spuitwater
Facultatief: 1 theelepel cinchona

Bereiding

Breng het water tot net aan het kookpunt.
Voeg agavesiroop, stevia, steranijs en de zestes toe. Kneus en plet de
jeneverbessen en de 2 citroengrasstengels.
Indien beschikbaar kan je de cinchona toevoegen. Dit geeft de typische bittere tonic smaak.
Laat 1 uur rustig sudderen op een zacht vuur zonder deksel.
Pers een deel van de citrusvruchten (soort en verhouding naar keuze) tot je 10 cl sap hebt.
Voeg de citrusmix toe en zeef.
Je zou nu ongeveer 25 cl siroop moeten overhouden.
Laat de siroop afkoelen.
Neem 5 grote wijnglazen en vul deze met ijs.
Voeg 5 cl siroop en 25 cl spuitwater per glas toe.
Garneer met zeste van limoen en een door midden gesneden citroengrasstengel.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne

Een afspraak maken of meer info nodig?

Via onderstaand formulier neem je gemakkelijk contact op met ons.

Je kan me ook telefonisch bereiken op 03 488 02 74 of een mailtje sturen naar [email protected].

Corporella