Ingrediënten
6 eieren
300g prei
100g zoete aardappel
300g champignons
1 ui
3 knoflookteentjes
2 theelepel Ras el Hanout
Olijfolie
Peper en zout
Nodig: ronde ovenschaal van ong. 20cm dia en bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°
Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2cm op 2cm en was de prei en snijd deze in ringen. Verwarm een beetje olijfolie en bak hierin de zoete aardappel en prei bijna gaar. Haal uit de pan. Snijde de ui en knoflook fijn en de champignons in schijfjes. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak eerst de ui en knoflook en voeg dan de champignons toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kluts de eieren met Ras el Hanout, peper en zout.
Leg een vel bakpapier in de ovenschaal. Leg hierop eerst het prei-zoete aardappelmengsel en daarboven het champignonmengsel. Giet hierover de eieren en duw alles aan, zodat het ei overal kan tussenlopen.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven of tot wanneer het ei gestold is.