(geïnspireerd door Pascale Naessens)
Ingrediënten voor 2 personen:
- Halve paksoi
- 200 g postelein
- 8 groene olijven
- 4 kleine stronken witloof
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 hele kipfilet
- 4 takken verse rozemarijn
- Mosterd (zonder suiker)
- 4 sneden gedroogde ham
- Pezo
Bereidingswijze
Zet de hetelucht oven aan op 160°. Snijd de kipfilet in 4 repen en bak kort aan in een pan met wat olijfolie. Smeer dan de kip in met een laagje mosterd, leg er een tak verse rozemarijn op en omwikkel met een snede gedroogde ham. Doe dit met de 4 stukken en laat dan de kip verder garen in de oven.
Haal de bittere kern uit de witloof en stoom de stronken beetgaar. Stoof ze daarna gaar en een beetje bruin in de pan waar je de kip in gebakken hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de paksoi en postelein fijn en stoof gaar op een matig vuur. Als er veel kookvocht vrij komt, giet je dit weg. Wanneer de groenten gaar zijn, voeg je er een lepel mosterd en de olijven aan toe en mix je ze tot een romige crème. Voeg nog wat peper en zout toe indien gewenst.
Als zowel de kip als de groenten gaar zijn, dresseer je alles op een feestelijk bord. Van de crème mag je onbeperkt eten!
Eet je liever een vegetarisch hoofdgerecht, vervang het vlees dan door 150 à 200g tofu of 100 à 150g tempeh.
Geschikt voor tijdens Rainpharma Smart Nutrition en Balance Program.
Wil je hier meer over weten? Contacteer mij of mijn collega ‘s dan snel. Graag begeleiden we jou naar een fleurig, licht en fit lichaam. Doe je mee?
Bel 03 488 02 74 voor Lier of 015 43 33 64 voor Mechelen
info@corporella of vanessa@corporella