Pikante Gamba’s met kerstomaten uit de oven

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
150 g gamba’s (gewicht met schaal)
4 kerstomaten
handvol platte peterselie
5 blaadjes basilicum
½ rode Spaanse peper
peper en grof zout

Bereiding

Neem een ovenschaal en vet de bodem in met 1 eetlepel olijfolie.
Leg de tomaten in de olijfolie en draai ze even rond zodat de volledige tomaat bedekt is.
Snij de basilicum fijn en strooi ze over de tomaten samen met wat zout. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 120°C.
Snij de peterselie en de rode peper zeer fijn.
Bak de gamba’s nog in pantser in een zeer hete pan met wat olijfolie. 1 minuut per kant is voldoende.
Haal de pan van het vuur en strooi de peterselie en de rode peper over de
gamba’s, alsook grof zeezout en wat peper.
Serveer de gamba’s puur met de kerstomaatjes.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne