Ingrediënten
2 afgestreken eetlepels ongekookte quinoa
1 theelepel witte wijnazijn
1 theelepel limoensap
1 eetlepel extra vierge olijfolie
60 g rode biet
5 takjes kervel
4 walnoten
peper en zout
Bereiding
Spoel de quinoa af in een zeef om het ‘stof’ eraf te halen.
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
Giet af en spoel na met koud stromend water.
Was de rode biet grondig en laat 15 à 20 minuten gaarkoken in voldoende water. Spoel onder koud water en verwijder de schil. De schil zou je handmatig moeten kunnen verwijderen. Snij de biet in kleine gelijke blokjes.
Meng de quinoa met de rode biet en breng op smaak met azijn, limoensap,
olijfolie, peper en zout.
Rooster de walnoten in een pan tot ze net beginnen te kleuren.
Hak de walnoten zodat je kleinere stukjes krijgt, maar niet te klein.
Werk het gerecht af met de walnoten en takjes verse kervel.
Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne