13 redenen waarom je elke dag een proteïne shake zou moeten nemen

Eiwitten zijn één van dé bouwstoffen van spieren en huid. Laat nu net deze bouwstof één van de hoofdingrediënten zijn van een proteïne shake.

Als je te weinig eiwitten eet, breken je spieren af en zak je letterlijk in. Je zou kunnen denken dat gezonde voeding voldoende zou moeten zijn, maar dat is helaas niet het geval

#1 Ze zijn bepalend voor je vorm

Heb je te weinig spieren dan krijg je van die schrale armen, blubberbenen en een hangbuik. Zorg je via eiwitten voor meer opbouw in je spieren, dan zal je steviger in je vel zitten. Cellulitis wordt minder zichtbaar, je buik staat strakker en je hebt geen flapperarmen als je iemand uitwuift…

#2 Ze geven je meer energie

Hoe meer mitochondriën (dat zijn de oventjes in je spieren), hoe meer verbrandingscapaciteit en hoe meer energie je krijgt. Als spieren wegkwijnen, zal vermoeidheid optreden en zak je nog meer onderuit.

#3 Ze zorgen ervoor dat je spieren niet verminderen

Mensen die bedlegerig zijn, zijn daar het beste voorbeeld van. Je ziet ze dan echt dag na dag wegkwijnen. Zij kunnen vaak geen oefeningen meer doen waardoor ze nog meer achteruit gaan en totaal uitgeput raken. Daarom is het ook voor senioren en zeer hoogbejaarden raadzaam om af en toe een proteïne shake te drinken.  

#4 Ze hebben een bewezen werking voor kankerpatiënten

Kankerpatiënten die in een traject zitten van chemotherapie kunnen vaak niet veel meer eten, bovendien wordt hun lichaam als het ware een vat vol gaten waar niets meer blijft hangen van voedingsstoffen. Ook hier is een eiwitshake zeer aan te raden.

#5 Ze zijn ideaal in combinatie met cardiotraining

Als je sporten uitoefent zoals duurlopen of lange fietstochten moet je oppassen dat je geen spieren verliest. Alles wat cardiotraining betreft houdt dit risico in. Daarom zou je cardiotraining moeten afwisselen met krachttraining. Indien je toch verkiest om het enkel bij duursporten te houden, neem dan binnen het uur na de inspanning een shake om spierafbraak te voorkomen.

fietstochten cardio

#6 Vegetariërs hebben ze nodig voor hun spier-en huidopbouw

Eiwitten haal je ook uit plantaardige voeding zoals bonen, linzen en kikkererwten. Helaas zitten in deze groenten niet alle aminozuren die noodzakelijk zijn voor de spier- en huidopbouw. Vandaar kan een shake de oplossing zijn om dit te compenseren. Vaak krijg ik hierover tegenkanting in de zin van ‘ Ik eet toch gezond, en ik neem extra vitaminen. En er zijn studies die zeggen dat …enz.. ‘

Wel, meten is weten. Het is echt frappant, maar in de 20 jaar dat ik bio impedantiemetingen uitvoer moet ik toch zeggen dat ik bijna altijd een spiertekort vaststel bij vegetariërs.

#7 Tijdens het diëten zijn ze broodnodig

Sta je op dieet? Dan moet je zeker extra eiwitten innemen. Het is bijzonder belangrijk dat je je spieren beschermt terwijl je vetten afbreekt. Ook al moet je maar een paar kilo’s kwijt, hou dit steeds in gedachten. In de obesitasklinieken zullen patiënten ook steeds extra eiwitten onder een vorm van een shake toegediend krijgen.

#8 Ze houden de spieren sterk tijdens de menopauze

Tijdens de menopauze verandert de stofwisseling, de oestrogenen maken een nooit geziene val en de spieren takelen af. Ook nu zou je iedere dag een shake extra moeten drinken om dit niet toe te laten of toch tenminste de afbraak tegen te gaan. Tijdens de menopauze is het van het grootste belang dat je sterke spieren blijft behouden omwille van valpreventie. Hoe zwakker je bent, hoe groter de kans dat je valt en hoe meer kans op een breuk. Bij vrouwen is dit zeker iets om in gedachten te houden omdat osteoporose in deze fase van het leven op de loer ligt.

#9 Ze helpen je letsel sneller herstellen

Een spierscheur is hiervan een heel mooi voorbeeld. Patiënten die bij ons revalideren en dagelijks een shake drinken, hebben een beduidend sneller herstel dan anderen.

#10 Ze gaan de veroudering tegen

Wist je dat 80% van je huid uit eiwitten bestaat? Het eerste wat je zou moeten inzetten om de veroudering tegen te gaan, is dus een eiwitshake. Maar  niet alleen bij antiaging is dit belangrijk. Elke 28 dagen vernieuwt onze huid volledig. Iedere dag ontstaan er nieuwe cellen die moeten opgebouwd worden. Eiwitten zijn hierbij één van de belangrijkste elementen.

#11 Ze helpen de huid sneller herstellen bij brandwonden

De aminozuren in de shakes zullen je huid sneller helpen herstellen. Deze truc wordt al jaren toegepast in brandwondencentra. Hetzelfde geldt voor doorligwonden bij bedlegerige patiënten.

#12 Ook in de ruimte zijn ze een echte noodzaak

Als het je droom is om ooit astronaut te worden, zal je zeker shakes moeten drinken! Spieren wapenen ons tegen de zwaartekracht. Als je lang in de ruimte rondzweeft takelen al je spieren af en kan je bij de landing op de aarde zelfs niet meer op je benen staan. Alle gekheid op een stokje. Eiwitten zijn een noodzaak!

#13 Ze zijn gewoon lekker

Dankzij enkele smaken op basis van  soja  komen bovendien de veganisten met de shakes van RainPharma ook aan hun trekken. Ik zou zeggen, kom maar eens proeven en oordeel zelf.

Je kan eiwitten ook uit zuivel producten halen, noten of een stukje vlees. Maar alle dagen te veel vlees eten raden we zeker niet aan. Daarom is een eiwitshake  zo’n goed alternatief.

voedingsproducten proteïneshake

Let wel, er bestaan helaas ook producten van mindere kwaliteit, waarvan zelfs de formules geheim worden gehouden. In die 20 jaar dat wij met eiwitten werken kunnen we wel zeggen dat we op dat vlak ervaringsdeskundigen zijn.

Wees gerust, de shakes van RainPharma zijn hoog gedoseerd, van superieure kwaliteit en bevatten alle aminozuren van zowel plantaardige als dierlijke oorsprong. Zij worden bovendien gemaakt in België. Dit is niet onbelangrijk om te vernoemen daar de controle op deze producten in ons land zeer streng is. Vandaar dat we zweren bij RainPharma, dan zijn we tenminste gerust.

Een tijdje geleden kreeg  ik nog telefoon van een endocrinoloog. Na een lang gesprek over onze shakes, maar ook over de voedingssupplementen, concludeerde ze dat haar schildklierpatiënten op hun twee oren konden slapen met RainPharma. Een mooie bevestiging van iets dat we al lang wisten.

Ontdek hier alle smaken. Heb jij nog een andere reden om eiwitten te nemen? We zijn benieuwd.