De kracht van chocolade
De Maya’s en Azteken gebruikten geroosterde cacaobonen, honing en kruiden om een drankje te brouwen waarmee ze dachten hun energiepeil tot wel 4 keer te kunnen boosten.
Wist je dat de eerste echte pralines werden gemaakt door een Belgische apotheker? Deze verwerkte zijn medicijnen in chocolade om ze beter te doen smaken. Cacao werd destijds erkend als een medicinaal product en werd enkel verkocht in apotheken.
Chocolat Essentiel gaat met deze praline terug naar de basis van de apothekersbonbon met een vernieuwend gamma well-being chocolade.

Well being chocolade
Essentiële oliën worden sinds de oudheid gebruikt als medicijn zonder bijwerkingen. Toen de dochter van dr. Ir. Katarine Verhaegen aromatherapie kreeg voorgeschreven, wilde ze de dagelijkse inname van essentiële olie zo smakelijk en efficiënt mogelijk voor haar maken. Katarina, die ook imker en herborist is, perfectioneerde haar recept tot well-being chocolade pralines.

Een theelepel van essentiële olie vermengd met biologische acacia honing, omhuld met een laagje 100% cacao. Deze unieke chocolaatjes zijn kleine delicatessen vol vitaminen, mineralen, vezels en bioactieve ingrediënten. Het zijn lekkere voedingssupplementen voor een essentieel en een gezond guilty pleasure.
Een praline van ‘Chocolat Essentiel’ bevat enkel pure cacao, acacia honing en essentiële olie. Suiker, room, kleurstoffen en bewaarmiddelen zal je hier niet vinden. Je kan deze heerlijke bonbons beschouwen als een natuurlijk voedingssupplement.
Dankzij de pure cacao 72% en acaciahoning, zijn de pralines van Chocolat Essentiel een natuurlijke bron van ijzer, koper en chroom. Ze stimuleren de hersenen, gaan vermoeidheid tegen en ondersteunen het immuunsysteem op natuurlijke wijze. Acacia honing is volgens wetenschappelijke studies de beste honing voor diabetici. Deze bevat heel veel positieve eigenschappen voor het algemeen welzijn.
De essentiële oliën van pepermunt, den, mandarijn, citroen, gember en jasmijn in de pralines werden zorgvuldig geselecteerd. Zij verdiepen niet alleen de smaaksensatie maar versterken ook de gezonde kracht van cacao en honing.
Voor een zachte kuur neem je 1 of 2 pralines per dag gedurende 21 dagen. Voor een krachtige kuur neem je 3 of 4 chocolaatjes per dag gedurende 7 dagen.
Ontdek hier het aanbod van Chocolat Essentiel

Waarom is deze chocolade zo speciaal?
Het zijn exclusieve pralines, artisanaal gemaakt in een Belgisch familiebedrijf. Energie voor de productie wordt geleverd door de eigen watermolen in Jodoigne.
Chocolat Essentiel draagt een Clean label en is zoveel mogelijk biologisch. De verpakkingen zijn gemaakt van afval van cacaodoppen en zijn recycleerbaar, composteerbaar of herbruikbaar.
Elke praline bevat slechts 3 ingrediënten met grote natuurlijke kracht.
En… ze zijn echt lekker!
Chocolade kiezen? Klik hier