Endermologie: hét hulpmiddel voor drainage en anti-cellulitis

Wat je moet weten over hydratatie bij drainage

Veel mensen zitten vaak al jaren met een ‘vervuild’ lichaam door ongezond te eten, een zittend leven en te weinig te drinken. Hoe langer deze levensstijl aanhoudt, hoe moelijker het wordt om de toxiciteit uit het lichaam te krijgen. Als afvalstoffen zich ophopen krijg je gezondheidsproblemen. Als je lichaam zelf niet meer goed kan draineren wordt het tijd om hulp in te schakelen. Drainage door middel van endermologie kan dan een heel interessant hulpmiddel zijn. 

Endermologie is een techniek waar wij bij Corporella al meer dan 20 jaar mee werken. We passen het toe als ondersteuning bij een dieet, als techniek om cellulitis te bestrijden, voor het verbeteren van de huidtextuur en voor het bevorderen van (lymfe)drainage of afvoeren van overtollig vocht. Volg je en kuur? Dan is het noodzakelijk om na iedere behandeling nog extra te hydrateren. Op die manier maximaliseren we de effecten en voordelen van endermologie. 

Wat is Endermologie?

Endermologie is een geavanceerde techniek die oorspronkelijk werd ontworpen om littekenweefsel en spiercontracturen te behandelen. Door deze techniek toe te passen ontdekte men het effect op vocht, afvalstoffen en huidtextuur. Daarom wordt het tegenwoordig veel ingezet esthetische doeleinden zoals de behandeling van cellulitis. De procedure omvat een mechanische massage die de huid en het onderliggende weefsel stimuleert, wat leidt tot verbeterde bloedcirculatie en lymfedrainage, wat dan weer z’n effectiviteit bewijst als hulp bij afslankprocessen. Ben je op dieet, zal je dus merken dat het doel sneller zal gehaald worden. 

De Belangrijke Rol van Hydratatie bij Endermologie

Verbeterde Circulatie:

Endermologie stimuleert de bloed- en lymfecirculatie, wat helpt bij de afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht uit het lichaam. Voldoende water drinken ondersteunt deze processen door het bloedvolume op peil te houden en de lymfestroom te bevorderen.

Afvoer van Overtollig Vocht:

Een goed gehydrateerd lichaam kan effectiever overtollig vocht afvoeren. Dit is cruciaal bij endermologie, omdat de techniek zich richt op het verminderen van vochtophoping in het weefsel, wat bijdraagt aan een gladdere en stevigere huid.

Ondersteuning van Lymfedrainage:

Water drinken helpt bij het stimuleren van het lymfestelsel, dat verantwoordelijk is voor het verwijderen van toxines en afvalstoffen. Een goed functionerend lymfestelsel is essentieel voor de effectiviteit van endermologie-behandelingen.

Endermologie en Cellulitis: De Wetenschappelijke Connectie

Cellulitis wordt veroorzaakt door de ophoping van vet, toxines en vocht in het onderhuidse weefsel, wat resulteert in het kenmerkende putjes- of sinaasappelhuid-effect. Endermologie werkt door de huid en het bindweefsel te masseren, wat de vetcellen helpt af te breken en de bloed- en lymfecirculatie stimuleert. Dit proces helpt bij:

Vetafbraak:

Mechanische stimulatie door endermologie breekt vetcellen af, waardoor ze gemakkelijker door het lichaam kunnen worden afgevoerd.

Verwijdering van Toxines:

De verhoogde lymfecirculatie helpt bij het verwijderen van toxines die bijdragen aan de vorming van cellulitis.

Verbeterde Huidtextuur:

Door de stimulatie van de huid wordt de aanmaak van collageen en elastine bevorderd, wat bijdraagt aan een gladdere en stevigere huid.

Nog meer weten over de aanpak van cellulitis? Download hier jouw gratis e-book:

Conclusie

Door voldoende water te drinken en je lichaam goed gehydrateerd te houden, ondersteun je de bloed- en lymfecirculatie, bevorder je de afvoer van toxines en overtollig vocht, en verbeter je de algehele effectiviteit van de behandeling en je algemene gezondheid. Endermologie is een krachtige techniek voor het verwijderen van toxines, het behandelen van cellulitis en het verbeteren van de huidtextuur. De voordelen worden aanzienlijk versterkt door een goede hydratatie.

Meer gedetailleerde informatie over endermologie 

Geen putjes in je benen deze zomer? Hulp nodig bij het afslanken? Hou je vocht vast?

Dan is endermologie jouw bondgenoot! Na een intakegesprek gaan we meteen aan de slag.

Stralend fit met Corporella?

Plan hier je afspraak voor een behandeling met endermologie.

Stuur een mail naar info@corporella

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27