Stralend fit met Corporella –Week 6 – Stressmanagement en ontspanning.

In week 6 van ons Back on Track programma richten we ons op stressmanagement en ontspanning. We gaan in op hoe stress ons lichaam beïnvloedt, vooral op het gebied van vetverbranding, en verkennen verschillende technieken en methoden om stress te verminderen en ons zenuwstelsel tot rust te brengen.

Het Effect van Stress op Vetverbranding

Stress heeft een directe invloed op onze vetverbranding. Wanneer we gestrest zijn, produceert ons lichaam het hormoon cortisol, wat de vetopslag bevordert, vooral rond de buikstreek. Door stress te beheren, kunnen we onze vetverbranding optimaliseren en een gezonder lichaamsgewicht behouden.

Lees er hier meer over:

Meditatie

Meditatie is een krachtige tool om stress te verminderen en geestelijke rust te vinden. Door dagelijks te mediteren, kan je je mentale helderheid verbeteren, angst verminderen en een gevoel van welzijn bevorderen. Ook Greet heeft de kracht van meditatie ontdekt. Je moet bij je volgend bezoek zeker eens vragen naar haar ervaring en wat het met haar doet.

Nervus Vagus en Ademhalingstechnieken

De nervus vagus speelt een cruciale rol in het tot rust brengen van ons zenuwstelsel. Door specifieke ademhalingstechnieken te gebruiken, kan je deze zenuw activeren en je lichaam helpen ontspannen. Dit draagt bij aan een vermindering van stress en bevordert een gevoel van kalmte.

De Invloed van Geuren op Stress en Ontspanning

Geuren kunnen een aanzienlijke impact hebben op ons stressniveau. Bepaalde essentiële oliën en geuren, zoals lavendel en oranjebloesem, staan bekend om hun ontspannende effecten. Door gebruik te maken van deze geuren kan je een kalmere en meer ontspannen staat van zijn bereiken. Geuren kan je gebruiken in een aroma diffuser, sprayen met een huisparfum, maar je kan ook een ontspannend bad of douche nemen met een Skin Wash aangepast aan jouw stemming.

Alles te weten komen over geuren en hun effecten? Volg zeker eens een workshop.

Massages en Ontspannende Gelaatsverzorging

Massages zijn niet alleen heerlijk ontspannend, maar ze helpen ook om opgebouwde spanning in ons lichaam los te laten. Ook een gelaatsverzorging kan dezelfde voordelen bieden voor de spieren en huid van ons gezicht, wat bijdraagt aan een algeheel gevoel van ontspanning en welzijn. Samen met de natuurlijke producten van RanPharma kan je daar bovenop nog een sterke boost geven aan huidverbetering. Stralend van binnen en van buiten.

Je kan voor deze ontspannende behandelingen van maandag tot vrijdag terecht in onze praktijk in Lier. Afspraak kan via [email protected] of telefonisch op het nummer 034880274

Menu week 6

In deze week leren we hoe we deze technieken kunnen integreren in ons dagelijks leven om stress te verminderen en een evenwichtiger, gezonder leven te leiden. Gezonde voeding helpt je daarbij. Hier ons nieuw weekmenu.

Maandag

Lunch: Rösti van courgette.

Diner: Roodbaars met traag gegaarde groene asperges en salie.

Dinsdag

Lunch: Sushi van groenten

Diner: Gebakken paksoi met krokante ham en uiringen.

Woensdag

Lunch: Courgetterolletjes met avocado, tomaat en sardientjes.

Diner: Mac and cheese met een twist.

Donderdag

Lunch: Slaatje met gegrilde groenten en mozzarella 

Diner: Courgette gevuld met kippenblokjes.

Vrijdag

Lunch: Oosters soepje van tomaat met citroengras en koriander

Diner: Gegratineerde Chinese kool met tomatensaus en kabeljauw.

Zaterdag

Lunch: Salade met garnalen, asperges en bloemkool. 

Diner: Kippendrumsticks met cajun en snijbonen

Zondag

Lunch: Tomatenringen gevuld met eieren.

Diner: Torentje van aubergine en courgette met knapperige Gandaham.

Heb jij veel stress? Kom je moeilijk tot rust? Vind jij het moeilijk om de juiste voedingskeuzes te maken? Wil je graag wat gewicht verliezen of net aan spiermassa bijkomen? Ben je op zoek naar energie? Wil je beter slapen? 

Twijfel niet en maak vandaag nog een afspraak. Bij Corporella staan we klaar om al onze kennis in te zetten om jou naar je gewenste doel te helpen. Op een gezonde en duurzame manier!

Stralend fit met Corporella?

Stuur een mail naar info@corporella

Een persoonlijk gesprek, inclusief meting en bepalen van lichaamssamenstelling, tips voor een gezonde levensstijl? Wij helpen je graag ook weg!

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27