Waarom zou ik extra supplementen nemen?

‘ Ik eet toch gezond ‘

Vaak krijg ik de vraag waarom men extra supplementen moet nemen.

Hier leest u wat er misgelopen is met onze voeding en waarom u beter extra vitaminen en mineralen tot u neemt.

 

1/ Vroeger was een uitgebalanceerde maaltijd inderdaad voldoende om de voedingsstoffen  binnen te krijgen die we nodig hadden. Door het gebruik van industrieel geproduceerde kunstmest, waardoor de gewassen sneller groeiden, zijn de mineralen in de voedingsbodem enorm uitgeput. Daarom heeft ons voedsel de dag van vandaag een ernstig tekort aan de onmisbare mineralen die voor onze voorouders vanzelfsprekend waren.

Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld 6 spinazieplantjes nodig om dezelfde hoeveelheid mineralen binnen te krijgen die 30 jaar geleden nog in één plant zaten. De hoeveelheid vitamine C die er in een appel zit is nog slechts een achtste van in de jaren 50.

 

2/De afgelopen jaren is de productie van bewerkt voedsel explosief toegenomen, evenals de opkomst van de fast-food cultuur. Door verwerking in de voedingsindustrie verdwijnt een groot gedeelte van de benodigde vitaminen en mineralen die we nodig hebben uit ons voedsel voordat het ons bereikt.

 

3/Het gebruik van chemische verdelgingsmiddelen komt de kwaliteit van onze voeding zeker ook niet ten goede. Hoe goed we ons voedsel ook wassen, je zal steeds een hoop pesticiden binnenkrijgen, die onze darmcellen beschadigen. Hierdoor wordt onze immuniteit drastisch aangetast.

 

4/De invloed van milieuverontreiniging. Niet alleen chemische toevoegingen aan voedsel om de houdbaarheidsdatum te verlengen, maar ook schadelijke straling, luchtverontreiniging door verkeer en industrie, enz. dragen er toe bij dat het idee van een gezonde, evenwichtige voeding een niet langer te handhaven illusie is geworden.

 

 

Voedingssupplementen en superfoods kunnen bijgevolg een belangrijke bijdrage leveren aan ons immuunsysteem, het voorkomen en genezen van een groot aantal lichamelijke aandoeningen en het bestrijden van ouderdomsverschijnselen.

Voedingssupplementen komen uit de vrije natuur en kunnen vaak kwalen voorkomen die geneesmiddelen niet meer kunnen verhelpen als het eenmaal te laat is.

 

Uiteraard gaan niet alleen supplementen alle problemen oplossen. De basis is en blijft onze voeding. Probeer bewust te kiezen voor een gezondere voeding, eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel  en vervang kant en klare maaltijden door verse producten.