Zin en onzin van detoxen of voeden: De gelaatsmaskers van RainPharma op een rij

Waarom heeft je gelaat nood aan een masker?

 

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. De invloed van schadelijke elementen op onze huid kan erg nadelige gevolgen hebben en zelfs schade toebrengen aan onze gezondheid en immuniteit. De huid verdient dan ook om op een correcte en zachte manier verzorgd te worden. Het punt is dat we het echt verschuldigd zijn aan onze huid om deze met zachtheid te behandelen. Dit betekent dat we enkel en alleen met natuurlijke producten zouden mogen werken om dit kostbaar orgaan te beschermen. Het is echter net door chemische rommel in cosmetica te steken dat de huid doorlaatbaar wordt en daardoor onze gezondheid in gevaar kan brengen.

Maar daarover later meer in een andere blog. Iets om over na te denken: Nog nooit waren er zoveel producten op de markt en nog nooit waren er zoveel huidproblemen.

 

 

De weg naar een stralende huid.

 

Een juiste huidverzorging betekent dat je huid dagelijks, zowel ’s morgens als ’s avonds,  moet gereinigd worden om haar van alle vervuiling te ontdoen waarmee we dagelijks te maken krijgen. Af en toe te scrubben en de juiste dagverzorging zouden een vaste routine moeten zijn..

Maar… wat veel mensen vergeten is je huid eens te verwennen met een aangepast masker.  Maskers zijn er om je huid een boost te geven, te verzorgen, een mooie gloed of een comfortabel gevoel te bezorgen.

 

Dagelijks bereid ik tijdens de gelaatsverzorgingen en in het bijzonder de huidkuren een masker op maat. Ik beoordeel à la minute wat jouw huid op dat ogenblik nodig heeft. Na de behandeling zal je huid dan ook extra gevoed of gezuiverd zijn dankzij de weldaad van de ingrediënten die ik voor jouw uitzoek. Maar deze extra verzorging kan je ook gewoon zelf thuis toepassen met een kant-en-klaar masker. Je huid zal hier heel blij mee zijn en weer voluit stralen zoals het hoort.

 

Daarom ben ik heel blij dat RainPharma het A tot F stappen plan heeft uitgebreid met 2 nieuwe maskers voor thuisgebruik.

 

 We beginnen bij het begin.

 

Een kleimasker

 

Mijn eerste ervaring met de RainPharma gezichtsmaskers was met het Comforting Clay Mask. Als ik aan dit schoonheidsmasker denk, denk ik aan drie sleutelwoorden: beschermen, zuiveren en verzachten. Dit komt door de kwalitatief hoogwaardige ingrediënten die men heeft gebruikt.

Om het beschermende effect te krijgen, heeft men gebruik gemaakt van verschillende plantaardige oliën zoals amandelolie, druivenpitolie en karitéboter. Deze natuurlijke oliën geven een voedend effect en beschermen je huid tegen invloeden van buitenaf zoals onder andere luchtverontreiniging.

Het zuiverende/reinigende effect kom dan weer door witte klei. Witte klei, ook Kaolin genaamd, maakt de huid proper. Doordat het een zuiveringsproces is, kan het zijn dat de klei een tintelend effect geeft. Dit gevoel mag je zeker niet verwarren met irritatie of een allergie. Het is eigenlijk  een bewijs dat je huid die zuivering nodig had. Je huid moet soms gewoon even wennen aan de zuiverende werking van de klei en dat duurt ongeveer tien minuten.

Wanneer je dit echt niet aangenaam vindt of het blijft tintelen kan je het masker altijd mengen met een neutrale olie zoals kokosolie, amandelolie, jojoba olie,… . Je kiest best een olie in vaste vorm, anders word het masker te lopend en kan je het niet goed aanbrengen op je gelaat. Wanneer je de RainPharma producten reeds kent, kan je Amazing Oil Cleanser of Advanced Precleanser  gebruiken om in het masker te mengen. Dit zijn twee oliereinigers die je gebruikt om afvaldeeltjes, make-up, overtollige talg, … van je huid te verwijderen, alvorens we een masker of dagcrème opbrengen.  Zelf ben ik grote fan van Advanced Precleanser vanwege de aangename honingachtige textuur en de heerlijke geur.

Het Comforting Clay mask bevat tevens korenbloemwater, ook roggebloem of blauwbloem genoemd. Dit is een blauwe akkerbloem die bekend staat om haar verzachtende en kalmerende werking.

 

Dankzij al deze ingrediënten kan je zeggen dat dit masker voor elk huidtype goed is. Enkel bij een gevoelige huid meng je het masker best even met een olie om de klei iets zachter te maken.

 

 

Broccoli in een masker?

 

Na het Comforting Clay Mask, kwam het Charming Broccoli Seed Mask uit. Dit is een gelmasker dat vooral invloed heeft op het herstellen van de huid.

De naam verklapt al dat er broccoli in zit. Broccoli bevat een stof die deze herstellende eigenschap bevat. Het is zo dat wanneer broccoli in de natuur beschadigd geraakt, deze een stof aanmaakt om zichzelf te kunnen herstellen. De naam van deze stof welke is sulforafaan, een super antioxidant en hét ingrediënt bij uitstek in dit masker.

 

Het masker ruikt ook echt naar broccoli en dat is goed! Zo weet je ook dat RainPharma 100% plantaardig werkt, zonder parfums te gebruiken die de huid alleen maar irriteren.

 

 

Zoals ik eerder al aangaf zal dit masker de huid helpen herstellen. Hiermee bedoel ik dat dit masker de huid gaat herstellen bij alle soorten beschadigingen. Je zou het je ‘eerste hulp masker’ kunnen noemen. Wanneer je verbrand bent door de zon of kleine brandwondjes hebt, biedt dit masker dé oplossing. Of wanneer je last hebt van acné met of zonder wondjes, gaat dit masker verzachtend en wondhelend werken. Of heb je net een droge- of eczeemhuid, gebruik dan ook zeker dit broccoliwonder.

Dit multifunctioneel gelmasker is niet alleen voor je gelaat goed maar ook voor gebarsten lippen, gespleten haarpunten, kloven op handen, hoofdhuidschilfers… etc.

TIP: Wist je trouwens dat we ook een olie van broccoli in ons gamma hebben?

Eén van  de absolute bestellers van RainPharma.

Deze twee maskers zijn al van in het prille begin in het gamma van RainPharma aanwezig zijn. Hiermee kan je al op verschillende huidtypes werken. Maar soms moeten we iets intenser werken. Daarom zijn er twee nieuwe gelaatsmakers ontwikkeld waarvan we kunnen zeggen dat deze na enkele maanden hun testfase goed en wel doorstaan hebben bij de échte RainPharma verslaafden.

 

 

Zo zwart als roet

 

Ikzelf ben helemaal weg van het Charcoal Detox Mask. De kleur alleen al is geweldig. Het is een zwart masker dat enorm zuiverend werkt en je huid echt zacht laat aanvoelen. De zwarte kleur is afkomstig van de actieve kool en het  vulkanische as die in het product verwerkt zijn. Deze beide ingrediënten, samen met de groene klei, zink, tamanu en tea tree olie, hebben een erg zuiverende werking en staan bekend om hun detoxeffect.

 

Het leuke aan dit masker is dat je het kan toepassen op de verschillende huidtypes.

Heb je een droge of normale huid? Gebruik het dan als detoxmomentje. Heb je een vette of heel onzuivere huid? Dan heb je een heel mooi resultaat wanneer je het in kuurvorm toepast. Breng dit masker gedurende 7 tot 14 dagen echt elke dag aan en je zal een enorm verschil merken.

 

 

Een voedingsbommetje

 

Het andere nieuwe masker is het Creamy Hydra Mask, een bommetje aan voedende en verzorgende ingrediënten. Soms kan je huid droog en heel trekkerig aanvoelen en weet je gewoon dat ze snakt naar dat extraatje. Het Creamy Hydra Mask zal dan de oplossing bieden.

 

In dit masker zitten verschillende essentiële vetzuren en natuurlijke ceramides, welke de huidbarrière verstevigen. Ook bevat dit Hydra Mask een natuurlijk alternatief voor hyaluronzuur dat afkomstig is van de Tremella Fuciformis paddenstoel en Monoi olie. Hyaluronzuur is een product dat zich bevindt in het laagje net onder de onderhuid. Het zorgt ervoor dat vocht wordt vast gehouden. Hierdoor bewaart de huid zijn stevigheid. Het bloemenwater op basis van lavendel zorgt dan weer voor de rustgevende weldaad. Al deze natuurzuivere ingrediënten zorgen ervoor dat je huid weer zijdezacht en gevoed zal aanvoelen!

 

Net  zoals het Charcoal Detox Mask, kan je dit masker 1 à 2 keer per week gebruiken of in kuurvorm gedurende 7 tot 14 dagen, dit elke dag voor die extra boost.

 

Conclusie: Charcoal Detox Mask werkt heel zuiverend. Het Creamy Hydra Mask gebruik je best wanneer je huid droog en trekkerig aanvoelt.

Deze gaat je huid dus extra voeden.

Twee echte aanraders!

 

Ben je er nog niet helemaal uit?

Spring dan zeker eens binnen en ik zoek het samen met jou uit!

 

Ik heb nog goed nieuws!

Dit zijn niet de enige nieuwe producten die RainPharma heeft ontwikkeld. Blijf deze blog volgen en ik geeft je binnenkort mijn ervaring over de vier nieuwe dagverzorgingen. De verschillende dagcrèmes zijn voor een vette, gevoelige, normaal tot licht droge en droge huid.

Voor elk wat wils.

 

Tot snel

Ellen