Benodigdheden voor 4 personen
2 kroppen sla
1/2 ijsbergsla
3 bossen waterkers
1/2 venkel
1/2 courgette
Bosje bieslook
Peper, zout, bouillonblokje indien gewenst
Geitenkaas (verzilveringsfase)
Bereiding
Maak de kroppen sla en waterkers schoon. Hou enkele blaadjes waterkers opzij. De rest kook je samen met water, peper, zout en het bouillonblokje. Gebruik niet teveel water, anders wordt de soep te dun. Na slechts een 3-tal minuten kan je de soep al mixen.
Ondertussen snijd je de venkel en de courgette in zeer kleine blokjes van zo’n 2 mm. Hak de bieslook fijn en hou enkele sprietjes apart. Vermeng alles door mekaar en verdeel de groenten over 4 kommetjes. Overgiet de groenten met de soep. Zit je in de verzilveringsfase kan je een lepeltje geitenkaas toevoegen. Werk de soep verder af met blaadjes waterkers en bieslook.
Tip: Daar de groenten rauw worden overgoten met soep, blijven deze knapperig en moet je dus meer kauwen. Dat geeft een voldaan gevoel.
Smakelijk
Greet