Menopauze

Menopauze

Jouw gids op je reis door de menopauze

Over Greet

Ik startte in 1989 samen met mijn man Alex een praktijk als kinesitherapeute en podoloog. Terwijl hij zich specialiseerde in manuele therapie en sportrevalidatie, richtte ik mijn interesse op afslanking en cellulitisbehandeling. Door mijn opleidingen, zowel klassiek als orthomoleculair, kon ik mensen begeleiden naar een gezond lichaam en gewicht.

Om mijn patiënten nog beter te helpen werd ik ook menopauzeconsulent, waarbij mijn focus ligt op een gezond gewicht en huidverbetering.

Voor een menopauzegesprek kan je terecht in de praktijk in Lier.

Mijn opleidingen:

Corporella

De menopauze

Wist je dat er meer dan dertig klachten kunnen optreden als gevolg van de menopauze? Het is dus een fase die veel aandacht verdient. Het is een periode van balans opmaken en op zoek gaan naar evenwicht. Hoewel het een uitdagende tijd kan zijn, biedt de menopauze ook kansen om nieuwe dingen te ontdekken en beslissingen te nemen. Maak daarom van de menopauze een positieve periode in je leven. 

Wat kan ik voor je betekenen?

Een menopauzeconsulent biedt verheldering en analyseert de klachten die vrouwen ervaren tijdens de menopauze. Veel vrouwen hebben vragen over hun lichaam in deze periode Als menopauzeconsulent ben ik er om te luisteren en advies te geven.  Ik kan je ondersteunen bij verschillende aspecten van deze levensfase, zoals gewichtsveranderingen, voeding, beweging en veroudering. Omdat elke vrouw de menopauze anders beleeft, wordt er een persoonlijk advies opgesteld. Indien er een specifieke vraag is die buiten mijn expertisegebied valt, zal ik je uiteraard doorverwijzen naar een specialist die je verder kan helpen. Mijn specialisaties zijn gewichtsbeheersing en huidverbetering.

Veel besproken topics

De menopauze kan hormonale veranderingen veroorzaken die leiden tot gewichtstoename en verlies van taille. Samen kunnen we bespreken of een dieet geschikt is en hoe we gezonde voeding en eventueel voedingssupplementen in je levensstijl kunnen integreren. Ik kan je ook advies geven over anti-aging en de beste producten aanbevelen om je huid te beschermen. Wist je dat veel verzorgingsproducten je hormonen uit balans kunnen brengen? Preventie door het gebruik van de juiste producten is dan ook één van mijn stokpaardjes. 

Hiernaast kunnen we ook andere onderwerpen bespreken zoals zoals slaapgewoonten, osteoporose, seksuele beleving en stressbeheersing.

10 veelgestelde vragen

Hoe verloopt een consult?

Bij het eerste consult bespreken we jouw medische voorgeschiedenis en klachtenpatroon. Je kan hierbij al je vragen stellen. Ik geef ook concrete adviezen die je meteen kan toepassen. Eventuele vervolgconsulten zijn gebaseerd op dit eerste gesprek en de evolutie van jouw klachten, die we opnieuw evalueren.

Heeft u beroepsgeheim?

Onze praktijk hanteert een persoonlijke en vertrouwelijke aanpak. Dit geldt ook voor onze menopauzeconsulten waarbij we ons baseren op de pijlers van privacy, doelgerichtheid en medisch beroepsgeheim. Je informatie wordt vertrouwelijk behandeld en gedeeld met je arts of partner alleen als jij daar toestemming voor geeft.

Kan je hormonen voorschrijven?

Ik help je op een natuurlijke manier door de overgang te gaan. Eenvoudige tips en bepaalde supplementen kunnen vaak je klachten verminderen en beheersen. Hormoonsubstitutie kan soms nuttig zijn. Ik leg je uit wat de effecten zijn en waarom het al dan niet nodig is. Ik schrijf zelf geen hormoonsubstitutie voor, omdat dit buiten mijn bevoegdheid valt. Als dat nodig is, verwijs ik je door naar een specialist.

Ik heb geen klachten. Wat kan een menopauzeconsulent voor mij betekenen?

Hoewel het geweldig is dat je geen klachten hebt, is het niet ongebruikelijk dat vrouwen tijdens een consult ontdekken dat er wel degelijk iets aan de hand is zonder het te beseffen. Op deze manier kunnen we preventief werken door middel van passend advies en doorverwijzing naar de juiste specialist indien nodig.

Hoeveel consultaties heb ik nodig?

Eén consult kan voldoende zijn voor vrouwen met beperkte klachten die meer inzicht willen in de menopauze. In dit geval kunnen enkele eenvoudige adviezen al helpen. Bij complexere problemen zijn er mogelijk twee à drie consulten nodig om de klachten onder controle te krijgen. Stap je in een traject naar gezond gewicht met bijvoorbeeld het Blance Program? Dan volg ik je uiteraard op tot wanneer je doel bereikt is. 

Hoe lang duurt een consult en wat is de kostprijs?

Ik neem ruim de tijd voor de consulten om ervoor te zorgen dat we alle vragen en klachten grondig kunnen bespreken. Het eerste consult duurt doorgaans ongeveer 1,30 uur en heeft een kostprijs van €65. Afhankelijk van de complexiteit van de problematiek kan het consult mogelijk iets uitlopen. Voor vervolgconsulten reken ik ongeveer 1 uur. Deze hebben een kostprijs van €50.

Hoe lang duurt een consult en wat is de kostprijs?

Ik neem ruim de tijd voor de consulten om ervoor te zorgen dat we alle vragen en klachten grondig kunnen bespreken. Het eerste consult duurt doorgaans ongeveer 1,30 uur en heeft een kostprijs van €85. Afhankelijk van de complexiteit van de problematiek kan het consult mogelijk iets uitlopen. Voor vervolgconsulten reken ik ongeveer 1 uur. Deze hebben een kostprijs van €70.

Wordt een consult terugbetaald door het ziekenfonds?

Het terugbetalen van menopauzeconsulten in Nederland al geruime tijd mogelijk is, maar in België nog niet. 

Ik kom graag samen met een vriendin/zus. Kan dit?

Het is altijd belangrijk om een individuele aanpak te hebben aangezien iedere vrouw anders reageert op de menopauze en de bijbehorende klachten. Het is daarom niet mogelijk om tijdens een enkel consult een volledige anamnese af te nemen van meerdere vrouwen. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt tijdens het consult en als dat betekent dat je iemand mee wil nemen, dan sta ik daar uiteraard voor open.

Mag ik mijn partner meebrengen?

Zeker weten! Ik moedig aan dat partners aanwezig zijn tijdens de consulten als dit gewenst is. Het is belangrijk dat beide partners begrijpen wat er gebeurt tijdens de menopauze en hoe dit invloed kan hebben op de relatie. Een open communicatie en begrip van beide kanten kunnen veel helpen tijdens deze overgangsfase.

Heb ik een voorschrift nodig?

Een voorschrift is niet noodzakelijk. Als je een recent medisch onderzoek hebt gehad of medicatie gebruikt, is het wel belangrijk om deze informatie te delen. Zo kan ik rekening houden met eventuele medische achtergronden die van invloed kunnen zijn op de menopauzeklachten. Het is dus raadzaam om open te zijn over je gezondheidstoestand en eventuele symptomen die je ervaart, zodat ik je zo goed mogelijk kan begeleiden.

Een afspraak maken of meer info nodig?

Via onderstaand formulier neem je gemakkelijk contact op met ons.

Je kan me ook telefonisch bereiken op 03 488 02 74 of een mailtje sturen naar [email protected].

Corporella