Power Plate

Een revolutie op alle vlakken

Wat is Power Plate?

Power Plate is een fitnessapparaat dat een revolutie heeft teweeg gebracht in de wellness, beauty en anti-aging branches. Op een unieke manier, via onbewuste rekreflexen, wordt in veel minder tijd en zonder extra belasting , méér resultaat geboekt dan met traditionele trainingsmethoden. Bovendien is trainen op de Power Plate geschikt voor een veel grotere groep mensen, waaronder senioren, kinderen, mensen met gezondheidsproblemen en revalidatie patiënten. Ook biedt deze methode een aantal cosmetische effecten zoals anti-cellulitis, collageenverbetering en vetreductie.

Power Plate wordt ook veelvuldig gebruikt door topsporters vanwege de spectaculaire toename van de explosieve kracht en het herstelvermogen.

Corporella-shoot-II_c_The-Fresh-Light_210.jpeg
Power-Plate.jpg

Vibratietraining

Power Plate genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons lichaam. Deze mechanische prikkel geeft een rekreflex die, afhankelijk van de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is dat de spieren continu aanspannen. Door beweging wordt het lichaam moe, door rust herstelt het, door herhaling past het lichaam zich aan de inspanning aan. Het gevolg is dat het prestatievermogen stijgt.

Dit fenomeen, supercompensatie genaamd, doet zich eveneens voor bij de training op de Power Plate. Echter de trainingsduur is veel korter, het trainingseffect is groter en de hormonale uitstoot is verhoogd. En dit alles met geringe belasting van het bewegingsapparaat dan het geval is bij de conventionele trainingsmethoden.

Esthetische effecten

Anti-cellulitis

Vibratietraining heeft een sterk stimulerende werking op de circulatie van het bloed en lymfe. Dit gaat samen met een versteviging van het bindweefsel. Een afname van cellulitis gebeurt vier maal sneller dan met de conventionele training. Uw huid wordt gladder.

Vetverbranding 

Na een Power Plate behandeling is er aantoonbare verhoogde afgifte van het herstelhormoon in het bloed aanwezig waaronder: groeihormoon, IGF1 en testosteron. Deze stoffen hebben een zeer positieve invloed op de vetverbranding, huid, spieren en bindweefsel en zijn belangrijk voor de regeneratie- en reparatieprocessen. Power Plate training activeert 100% van de spiervezels. Actievere spieren verbruiken meer energie. Deze verhoogde activiteit zorgt voor een grotere vetverbranding.

Therapeutische effecten

Rekreflex 

De mechanische trillingen worden via het vibratie platform overgebracht op de spieren. D.m.v. een rekreflex worden de spieren aangespannen. Afhankelijk van de instellingen worden de spieren 30 tot 50 maal per seconde aangespannen. Hierdoor reduceert de trainingstijd met 85% en zijn de resultaten zelfs beter dan bij conventionele training.

Krachttoename 

Er is een waarneembare spierkrachttoename van 20% tot 30% bij training op de Power Plate, Zowel de snelkracht als de maximale kracht stijgt door Power Plate training op korte termijn.

Verhoogd metabolisme

Power Plate training activeert 100% van de spiervezels. Actievere spieren verbruiken meer energie. Deze verhoogde activiteit zorgt voor een grotere vetverbranding. Niet-sportieve, niet-actieve, zieke mensen of mensen met een aandoening aan het bewegingsapparaat kunnen zeer goed trainen op de Power Plate. De Power Plate kan zeer mild ingesteld worden waardoor het instapniveau laag is.

Versteviging botweefsel 

Uw lichaam heeft beweging nodig, beweging zorgt voor een goede circulatie, versterkt spieren en botten en gaat obesitas en osteoporose tegen. Onderzoeken hebben aangetoond dat zelfs oudere dames botdichtheid winnen op 6 maanden tijd. Samen met een sterk verbeterde doorbloeding en de verhoogde afgifte van hormonen draagt dit alles bij tot een beter uiterlijk en jezelf beter voelen.

Wat moet je nog weten?

Power plate kan toegepast worden in functie van de eerder vermelde effecten. Vaak wordt power plate gecombineerd met andere therapieën zoals endermologie ter ondersteuning van bloedsomloop, drainage en versteviging!

Prijzen

OptiesPrijs
Begeleide sessie€ 35
10 beurten abonnement€ 70
20 beurten abonnement€ 120

Meer info over de Power Plate?

Via onderstaand formulier neem je gemakkelijk contact op met ons.
Corporella