Groene kool met handgepelde garnalen en pittige tomatensaus

Ingrediënten

½ groene kool
100 g ongepelde garnalen
½ ontpitte Spaanse peper
20 ml witte wijnazijn
3 vleestomaten
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

Bereiding

Snij de bladeren van de groene kool en snij de harde nerven eruit.
Was de bladeren grondig.
Laat wat water koken. Giet het kokend water op de gewassen bladeren van de groene kool en laat 1 minuut weken. Spoel daarna met ijskoud water.
Zorg ervoor dat de bladeren mooi heel blijven, zodat je er iets in kan rollen.
Pel de garnalen. Heb je weinig tijd kan je ook gepelde garnalen kopen.
Snij een kruisje in het vel aan de onderkant van de tomaten en dompel deze
10 seconden in kokend water. Koel de tomaten meteen af in ijskoud water en
verwijder de schil van de tomaten. Verwijder ook de pitjes en het harde witte gedeelte.
Bak de tomaat op een zacht vuur met de olijfolie, azijn, peper en zout tot een dik tomatensausje. Voeg fijngesneden Spaanse peper beetje bij beetje toe naar smaak.
Meng de garnalen met de saus en vul de groene koolbladeren met dit mengsel. Rol dit op zodat je een soort pannenkoek krijgt. Snij eventueel de zijkanten af.