Nadine volgde liever geen proteïnedieet.

Nadine wist helemaal niet wat het RainPharma programma inhield. Ze volgde ooit een proteïnedieet en dacht dit iets gelijkaardigs zou zijn. Ze wilde graag iets doen aan haar overtollige kilo ’s maar had geen zin in een strenge aanpak. Mijn eerste kennismaking met Nadine was in onze RainPharma winkel in Mechelen naar aanleiding van een gratis figuuranalyse

“Het laatste jaar was ik veel bijgekomen. Ik voelde me opgeblazen en was er niet bepaald happy mee. Integendeel, ik was eigenlijk heel ongelukkig. Toen besliste ik om er iets aan te doen. Ik wilde zo graag terug onder 70 kg geraken. Ik ben daarom naar hier gekomen om het een kans te geven maar eigenlijk had ik totaal geen verwachtingen.”

Liever geen proteïnedieet.

“Jaren geleden heb ik wel al eens een klassiek proteïnedieet gevolgd bij een diëtiste, maar dat was niet te vergelijken met het RainPharma dieet. Toen at ik eigenlijk alleen maar vervangmaaltijden. Dat was ontzettend zwaar. Zeker in combinatie met mijn werk zou ik het nu niet meer aankunnen om alleen maar shakes te drinken. Een programma in combinatie met ‘gewone voeding’ zag ik wel zitten.”

Gratis figuuranalyse. 

Het Smart Nutrition Project is een programma dat we inzetten voor een reset en niet echt als dieet. Het Balance Program daarentegen wel. Aangezien Nadine geen strenge aanpak verkoos maar haar prioriteit toch bij afslanking lag heb ik gekozen voor een aangepast programma op haar maat

“Ik ben destijds bij jullie binnengesprongen voor een gratis figuuranalyse. De twee programma’s werden dan ook aan mij voorgesteld. Ik heb toen niet getwijfeld en meteen beslist om in het Smart Nutrition programma te stappen. Ik koos voor het Smart Nutrition Project omdat ik dacht het Balance Program te zwaar zou zijn voor mij. Als ik nu terugdenk, ben ik er zeker van dat ik dit wel had gekund. Eigenlijk heb ik iets gedaan tussen Smart Nutrition en Balance Program in. Tijs paste mijn programma aan zodat het niet te streng was maar ook niet te soepel waardoor ik ook kon afvallen. Ik heb bijvoorbeeld fruit vermeden zoals in Balance Program wordt voorgeschreven, maar nu eet ik het af en toe toch.”

Het RainPharma dieet is een systeem.

Eet minder, tel calorieën, beweeg meer, stop met snoepen, … het zijn zaken waar menig mensen nog steeds overtuigd van zijn dat ze werken. Dat is helaas niet altijd waar. Ook Nadine ondervond snel dat een dieet meer vraagt dan alleen maar minder te eten of te snoepen. Het RainPharma dieet is een systeem. 

“De oorzaak van mijn overgewicht lag overduidelijk aan mezelf. Ik snoepte echt heel veel. Als ik stress had op het werk, greep ik namelijk makkelijk naar chocolade. Omdat ik zoveel snoepte had ik het idee dat als ik zou stoppen met snoepen de kilo’s er wel zouden afvliegen. Dat bleek echter helemaal niet zo te zijn. Ik vond dan ook dat het in het begin zo traag vooruitging. Dit had ik dus niet verwacht. In het begin had ik zelfs steeds het gevoel dat er echt niets af ging. Als ik op de weegschaal stond bij jou vond ik het precies nooit de moeite. Ik had het idee dat ik zoveel moest laten voor zo weinig resultaat. Ik had gewoon een spectaculairder gewichtsverlies verwacht omdat ik daarvoor zoveel snoepte en nu niets meer. Nu begrijp ik echter dat er meer voor nodig is dan alleen maar minder te snoepen. Het RainPharma dieet is een systeem dat duidelijk goed uitgekiend is. ”

Van snoeper naar volledig afgekickt.

“In het begin had ik veel hoofdpijn. Ik had ook voortdurend honger en had het idee dat ik eten moest hebben. Ik zou een moord gedaan hebben voor een boterham. En nu eet ik totaal geen brood meer. Ik mis mijn aardappelen niet. Frieten doen me niets. Mijn slechte gewoontes zijn helemaal onderdrukt. Ik kan nu zelfs de pot snoep laten passeren zonder dat ik begin te graaien. “

“Vroeger zag ik niet in dat ik zoveel verkeerd deed. Voor mij voelde mijn eetpatroon aan als normaal. Nu denk ik daar heel anders over. 

Ik heb gedurende gans mijn programma nooit het gevoel gehad dat ik op dieet stond. Ik heb vooral geleerd om anders te kijken naar mijn eetpatroon. Zeker nu ik mijn nieuwe gewoontes eigen heb gemaakt, zie ik mijn traject totaal niet meer als een dieet. Ik heb alleen maar andere gewoontes aangeleerd en ben nu ook geautomatiseerd om op een andere manier te eten. “

De combinatie met het werk. 

Nadine heeft als verpleegkundige een drukke job. Bovendien werkt ze ook nog in shiften. 

“Ik werk in shiften, maar dat is een kwestie van organisatie. In het begin voelde ik me niet goed, had ik al eens een appelflauwte, was duizelig en had hoofdpijn. Ik zocht toen voortdurend naar iets om mij recht te houden. Nu heb ik dat nooit meer. Ik betrap me er zelfs op dat ik al eens vergeet te eten of een shake te drinken en er soms al eens te veel uren tussen twee maaltijden zitten.”

Kritiek 

“In het begin waren mensen rondom mij kritisch, maar nu ze zien dat ik zoveel kilo ’s kwijt ben vragen ze me wat ik mag eten en hoe het RainPharma dieet nu juist werkt. In het begin kreeg ik veel kritiek op wat ik moest laten, nu eerder appreciatie over wat ik wél mag eten.  Sommige mensen dachten echt dat ik niets mocht eten als ik vertelde dat ik geen brood, pasta of aardappelen meer eet. Eén van de typische uitspraken: “Fruit is toch gezond” was vaak gehoorde commentaar, maar ik wist dat dit voor mij een zondiging was waardoor ik niet kon afvallen. Nu eet ik af en toe wel terug een stukje fruit. En eerlijk is eerlijk, af en toe een tasje koffie heb ik niet kunnen laten. Ik drink nu wel veel minder koffie dan voorheen. Water drinken was een oefening maar dat is ook gelukt.”

Ik heb gewoon een manier gevonden. 

Nadine is nu 9 kilogram lichter en heeft totaal geen moeite om zich aan haar programma te houden. 

“Dankzij het RainPharma programma is er nu 9 kilogram af. Maar dat is niet alles. Ik voel me een pak lichter, ben leniger, ik ben echt content

Mijn levensstijl is gigantisch veranderd. Ik kook voor mij niet speciaal apart. Willen ze thuis spaghetti, zorg ik ervoor dat er vooral veel groenten zijn, maar blijf ik zelf van de deegwaren. En, ik ben voldaan met een kleine portie.”

Een inspiratie voor anderen

“Het is zo fijn dat mijn gezin van in het begin achter mij stond. Mijn dochter zei in het begin wel dat ik dat nooit zou kunnen volhouden omdat ik zo’n snoeper was. Dat is dus anders uitgedraaid… Ook mijn dochter let nu meer op en is zelf begonnen met een gezond voedingsprogramma. Leuk dat ik op die manier ook iemand kan inspireren.”

Niet twijfelen, gewoon doen!

“Sommige mensen vertellen me dat ze niet veel eten en dus niet veel kunnen veranderen aan hun eetpatroon. Je moet uiteraard wel bereid zijn om een beetje moeite te doen en om je eetgewoontes om te gooien. Het is meer dan stoppen met snoepen. Het gaat helaas niet vanzelf. Ik zou andere mensen aanbevelen om mijn voorbeeld te volgen. Je moet vooral geen schrik hebben. Er is niets moeilijk aan. Probeer het gewoon.”

Begeleiding

Begeleiding blijft een belangrijke pijler. 

“In het begin toen ik het niet zo makkelijk had en de kilootjes er traag af gingen was een bemoedigend woordje zeer welkom. Zelf had ik het niet echt door, maar mijn omgeving maakte mij er eigenlijk attent op dat ik vermagerde. Dat maakte dat ik de moed had om door te zetten, ook al ging het traag. Ook de consultaties speelden hierin een belangrijke rol. Als je iemand hebt die zegt dat je goed bezig bent en het wel zal lukken, betekende dit voor mij een belangrijke ondersteuning. Tijs, jouw bemoedigend woordje was telkens een motivatie om vol te houden om mijn doel te bereiken. Zo blij dat het gelukt is!”

Nadine had nog een paar vragen

“De shakes zijn ook gewoonweg lekker. Ik vraag me af of ik ze mag blijven drinken.”

Hierop zeg ik volmondig JA.

Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen en dragen bovendien bij tot onze immuniteit. Te weinig eiwitten eten heeft tot gevolg dat onze weefsels afbreken en onder andere spieren en huid wegkwijnen. Iedere dag een shake drinken houd je dus in vorm en werkt ook de veroudering tegen. Ik kan het alleen maar aanbevelen om ze te blijven drinken. Dus om je vraag te beantwoorden of je shakes mag blijven drinken? JA, graag! Het zou zelfs een gewoonte moeten zijn

“Kan dit geen kwaad voor mijn nieren? 

Hierop zeg ik volmondig NEE. 

Je nieren hebben tijd zat om de eiwitten te verwerken tussen de maaltijden in. We drinken namelijk geen overdaad aan shakes maar net de hoeveelheid die je lichaam nodig heeft. Bovendien zijn de RainPharma shakes van hoogwaardige kwaliteit waardoor ze geen belasting vormen voor je nieren. 

Nadine, het was een plezier om je te mogen begeleiden.

Bedankt voor deze heel fijne getuigenis! Tijs

Ben jij net als Nadine ook zo ‘n snoeper? Wil jij ook afkicken en een par kilootjes of meer kwijt? Boek dan vrijblijvend je gesprek met advies en uitgebreide analyse. Samen bepalen we dan je programma en het doel waar jij naartoe wil werken.

Samen met Vanessa help ik je graag op weg in onze RainPharma Concept Store in Mechelen.

In Lier kan je zowel bij Vanessa als bij Greet terecht.