Aubergine gevuld met lamsgehakt 

Ingrediënten  voor 2 personen

2 (niet te grote) aubergines

300g zuiver lamsgehakt

Komijnzaadjes

Klein blikje tomatenconcentraat

Knoflookteentje

Olijfolie

Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C°.

Snijd de aubergines overlangs in twee. Snijd voorzichtig zoveel mogelijk vruchtvlees uit de aubergine, zonder het vel te beschadigen. Geef met je mes enkele inkepingen in het overgebleven vruchtvlees (ga niet door het vel), smeer in met wat olijfolie en zout en laat al garen in de oven. De rest van het vruchtvlees snijd je in kleine blokjes.

Warm een pan op het vuur en rooster hier de komijnzaadjes in (zonder bakstof). Roer goed zodat ze niet aanbakken.

Snijd een knoflookteentje fijn en bak dit in wat olijfolie. Voeg er het lamsgehakt aan toe en blijf goed roeren. Als het lamsvlees goed losgebakken is, voeg je de blokjes aubergine, het tomatenconcentraat, de komijnzaadjes en wat peper en zout aan toe. Laat al roerend verder garen.

Wanneer het vlees bijna gaar is, haal je de aubergines uit de oven en vul je ze met het vlees. Zet de oven nu op 160° en laat de aubergines nog 10 minuten verdergaren.

Eet je niet graag lamsvlees, dan kan je dit gerecht ook maken met puur gemalen rundsvlees of kippengehakt.

Inspiratie gerecht Pascale Naessens

Smakelijk, Vanessa

Mogen er bij jou ook een paar of veel kilootjes af? Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. Je kan voor het RainPharma Dieet terecht bij Greet in Lier, bij Tijs in Mechelen, bij Vanessa in Lier en Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] , [email protected] of [email protected]

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27