Avocado gevuld met gepluisde kip en verse basilicum mayonaise.

Ingrediënten voor 1 persoon

1 rijpe avocado

Bosje verse basilicum

100g kipfilet

2 eidooiers

½ eetlepel natuurazijn

½ eetlepel lauw water

½ eetlepel ongezoete mosterd

2 dl walnotenolie

Handvol rucola

3 radijzen

Scheutje olijfolie

Peper

Himalayzout

Bereidingwijze

Snijd de avocado in 2 en lepel het vruchtvlees uit de schil. Zorg dat de schil intact blijft, zodat je die later kan opvullen met de kip.

Warm een beetje olijfolie in een pan en bak de kip zachtjes aan. Laat verder gaar worden onder een deksel zodat het vlees mals blijft. Als gaar, trek je het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar in ‘pluisjes’.

Mayo: Klop de eidooiers los en meng met de azijn, het water en de mosterd. Voeg dan, al kloppend met de garde of zacht mixend met de staafmixer, de walnotenolie toe. Als de mayo klaar is mix je er een handvol basilicumblaadjes onder. 

Snijd de radijzen in schijfjes. Meng de mayo met de gepluisde kip, snijd het vruchtvlees van ½ avocado in fijne blokjes en meng deze samen met de rucola en de radijzen, breng op smaak met peper en himalayazout. Vul beide helften van de avocadoschil met het kippenmengsel en bestrooi met wat fijngehakte basilicumblaadjes.

Mogen er bij jou ook een paar of meer kilootjes af?

Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?

Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. 
Je kan voor het RainPharma Dieet en Smart Nutrition Project terecht zowel in Lier als Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] 

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27