Braadkip met roerbakgroenten

Benodigdheden

Braadkip

Groene asperges, bloemkool, witloof, champignons, ajuin, groen paprika, sojascheuten.

Komijn, kaneelpoeder, Himalaya zout, cayennepeper, zwarte peper, dragon of oregano.

Olijfolie

Bereiding

Kruid eerst de braadkip rijkelijk in met olijfolie, een koffielepel komijn, een snufje kaneel, een mespuntje cayennepeper, zwarte peper en Himalaya zout. Roer eerst alles goed door mekaar, neem de kip dan maar in je handen en masseer ze goed in met dit mengsel. Nu kan de kip voor minstens 1,5 uur in de oven op 150 graden, het laatste kwartier op 180 graden. Ga af en toe eens kijken in de oven en draai ze eventueel een paar keer om. 

Schaaf de asperges, witloof en champignons op een mandoline of snij ze in schijfjes. Verhit in een wok een eetlepel kokosolie, bak de bloemkoolroosjes samen met een gesneden ajuin, voeg de groene paprika toe en het witloof. Voeg daarna pas champignons toe en als laatste de groene asperges. Kruiden met peper en zout en laten garen. De sojascheuten voeg je pas op het einde toe en je blijft nog 2 minuten roerbakken. Pas op het einde kan je nog verse kruiden bijvoegen zoals dragon of oregano. 

Serveer de kip in het midden en de groentenwok errond gedresseerd. 

Tip: Het is handig dat je een grote portie maakt. De dag nadien kan je dan nog een restje eten als lunch met bijvoorbeeld een stukje zalm.

Smakelijk

Greet