Courgetti meatballs

Ingrediënten

courgette: 100 gr
tomaat: 150 gr
ui: 15 gr
verse basilicum
Italiaanse kruiden, peper, zout, …
100 gr kippengehakt, of kipfilet fijn gemalen
eventueel een koffielepel tomatenpuree
handje rucola

Bereiding

Snijd de tomaat en ui in blokjes
Giet een beetje olijfolie in een pan en stoof de tomaten en ui samen met de droge kruiden (en eventueel de tomatenpuree)
Als alles gaar is voeg je de basilicum toe en mix je
Breng een pot met water aan de kook
Kruid het kippengehakt en maak er balletjes van
Leg ze 10 min in het kokende water
Giet af en dep droog
Bak de gehaktballetjes mooi bruin
Indien gewenst kan je de courgette even snel meebakken
Dresseer de courgette en overgiet met de tomatensaus
Dresseer de balletjes erover en werk af met wat verse basilicum en rucola

Courgetti meatballs

Bron: Jaimee Lee Spiessens, hobbykok