Roodbaars met bloemkoolpuree

Ingrediënten

150 gram bloemkool
100 gram champignons
spinazie naar hartenlust
150 gram roodbaarsfilet
peper en zout, nootmuskaat, peterselie, bouillon

Bereiding

Snijd de bloemkool in stukken en houd enkele mooie roosjes apart om te grillen
Kook de bloemkool in water aangelengd met groentebouillon tot ze helemaal gaar is
Als de bloemkool gaar is, giet je deze af maar hou de afgegoten bouillon apart
Mix de bloemkool tot een puree, voeg bouillon toe tot de gewenste dikte
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat (feel free om andere kruiden te gebruiken)
Plaats ondertussen de overige bloemkoolroosjes op een bakplaat met weinig olie en voldoende peper en zout of experimenteer met kruiden. Paprika is ook een topper
Plaats ze in een oven van 180 graden. Draai ze na 15 min, of als ze licht gebruind zijn, om en laat ze nog eens 15 min garen tot ze mooi bruin kleuren. Ze mogen crunchy zijn
Snijd de champignons in stukken en bak ze in de pan samen met fijngehakte peterselie. Als alles mooi bruin ziet, voeg je de spinazie toe
Roer met een lookteentje op de vork geprikt door de pan tot de spinazie geslonken is. Kruid goed af
Kruid de roodbaarsfilet met peper en zout. Bak de velkant krokant in weinig olie. Draai om en laat nog even bakken tot de vis gaar is

Bron: Jaimee Lee Spiessens, hobbykok