
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de saus:
- ½ rijpe avocado (ca. 90 g)
- 200 ml ongezoete sojaroom (bijv. Alpro Cuisine)
- 3 el gemalen pecorino
- Rasp van 1 biologische citroen
- Versgemalen zwarte peper
- Snufje Himalayazout
Voor de rest:
- ½ kleine rode ui, fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt
- 200 g verse spinazie
- 2 courgettes (ca. 400 g), in slierten gesneden (= courgetti)
- 1 blikje tonijn in olijfolie, uitgelekt
- 40 g pijnboompitten, kort geroosterd
- Enkele blaadjes verse basilicum, fijngehakt
Bereiding
Doe de avocado, sojaroom, pecorino, citroenrasp, peper en zout in een blender of maatbeker. Mix tot een gladde, romige saus. Proef en voeg eventueel nog een beetje citroen of peper toe.
Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en roer tot die net geslonken is. Doe daarna de courgetti erbij en bak 1 à 2 minuten mee. Ze mogen nog wat beet houden.
Zet het vuur lager en roer de avocado-citroensaus door de groenten. Voeg de tonijn toe en meng voorzichtig. Warm alles nog even kort door, laat het niet koken.
Verdeel de courgettepasta over twee diepe borden. Werk af met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Heerlijk met extra zwarte peper bovenop. Serveer meteen – zo blijft de courgette lekker fris en beetgaar.
Mogen er bij jou ook een paar of meer kilootjes af?
Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?
Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk programma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag.
Je kan voor begeleiding terecht zowel in Lier als Mechelen.
Boek je gesprek via [email protected]
Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212
Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27
Stralend Fit met Corporella


