Franse Omelet

Ingrediënten

2 eieren
1 kleine sjalot
½ eetlepel olijfolie
50 g ongepelde garnalen
4 kerstomaatjes
½ theelepel vissaus of snufje zout
½ theelepel vers citroensap
fijngesneden bieslook
zwarte peper

Bereiding

Pel de garnalen.
Doe de olijfolie in een antikleefpan.
Snij de sjalot zo fijn mogelijk en bak deze in de olijfolie zonder te verkleuren.
Klop de eieren los met de vissaus of het zout. Zet het vuur zachter en voeg de eieren toe.
Snij de kerstomaten in 4 gelijke stukken. Voeg ze meteen toe aan de omelet, samen met de garnaaltjes.
Laat de omelet rustig gaar worden zonder te roeren. De bovenkant mag nog wat vochtig zijn.
Werk af met fijngesneden bieslook, zwarte peper en besprenkel het met citroensap.

TIP: Als je zwarte peper toevoegt aan je gerechten worden bepaalde voedingsstoffen beter opgenomen in je lichaam.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne