Mediterraanse Omelet

Ingrediënten

2 eieren
1 teentje knoflook
½ eetlepel olijfolie
1 kleine sjalot
enkele blaadjes oregano
een takje tijm
30 g aubergine
40 g courgette
verse basilicum
peper en zout

Bereiding

Kneus de knoflook, maar laat het teentje heel. Zet een antikleefpan op het vuur en laat de knoflook even trekken in de olijfolie. Haal de knoflook uit de olijfolie wanneer deze begint te kleuren.
Snij de aubergine en courgette in blokjes.
Snij de sjalot zo fijn mogelijk en bak deze in de olijfolie zonder te verkleuren. Voeg ook de in blokjes gesneden courgette en aubergine toe.
Voeg oregano en tijm toe.
Klop de eieren los met een beetje zout.
Zet het vuur zachter en voeg de eieren toe.
Laat het rustig gaar worden zonder te roeren. De bovenkant van de omelet mag nog lichtjes vochtig zijn.
Werk af met peper en verse fijngesneden basilicum.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne