Gebakken bloemkool met gemarineerde kippenboutjes 

Ingrediënten voor 2 personen

1 bloemkool

200g broccolini

300g kippenonderboutjes

Snuifje Ras el Hanout

Garam Masala kruiden

Olijfolie

Peper en zout

variante met kippenhaasjes

Bereiding

Leg de kippenboutjes in een diep bord en overgiet met olijfolie, Garam Masala en een beetje zout. Meng goed en laat een uurtje in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 180C°.

Snijd het groen van de bloemkool af, maar zorg dat je nog zoveel mogelijk ‘stam’ over hebt. Snijd de bloemkool in plakken van +/- 1,5 cm dik. Bestrooi ze met Ras el Hanout en bak ze kort aan in een pan met wat olijfolie. Leg op de bakplaat, samen met de broccolini. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout en bak in de oven tot de groenten gaar zijn.

Intussen bak je de kippenonderboutjes krokant en gaar in een pan. Extra vetstof om te bakken is niet nodig omdat de boutjes al goed marineerden in olijfolie. 

Als alles gaar is, dresseer je de groenten en kip op een bord. Voeg eventueel nog een zelfgemaakte kruidenmayonaise toe.

De rest van de groenten eet je de dag nadien, koud, bij de lunch. 

Mogen er bij jou ook een paar of veel kilootjes af? Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. Je kan voor het RainPharma Dieet terecht bij Greet in Lier, bij Tijs in Mechelen, bij Vanessa in Lier en Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] , [email protected] of [email protected]

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27