Hey Baby

Toen ons jongens geboren werden, besteedde men niet veel aandacht aan hoe en waarmee je je baby moest wassen. Destijds kreeg je als jonge mama de ‘roze doos’ op de materniteit en daar moest je het maar mee doen. Ondertussen is er heel wat veranderd. Niet alleen de manier waarop je met je baby moet omgaan, maar ook de kennis over de juiste producten is gelukkig heel sterk geëvolueerd. En toch worden er nog teveel foute, chemische stoffen en zoetgeurende zepen vol parfum op onze baby’s losgelaten.

Dat prille babyvelletje

De babyhuid is zeer dun en nog niet volledig ontwikkeld. Bovendien is deze prille huid zelfs een beetje doorlaatbaar, zowel van buiten naar binnen als van binnen nar buiten.

Wat ook nog niet opgebouwd is noemen we het microbioom wat voor de immuniteit instaat.  Het microbioom staat in voor de aanleg van de beschermlaag wat de huid resistent maakt voor invloeden van buitenaf. Chemicaliën  tasten het microbioom aan en dus ook de goede bacteriën. Redenen genoeg dus om deze broze huid te verzorgen met de meest pure producten en milde ingrediënten. 

RainPharma heeft er naar goede gewoonte zeer lang over gedaan om het ideale product uit te vinden voor onze baby’s. Zoals we gewoon zijn van RainPharma bevatten deze geen chemische stoffen, bewaarmiddelen en sulfaten. 

Parfum zal je hier ook niet in vinden, maar ook geen essentiële oliën die irriterend zouden kunnen werken op dit prille velletje. De geur is met ander woorden neutraal. Een baby ruikt toch al goed van zichzelf. Die heeft geen extra geurtje nodig.  Na 3 maanden kan je eventueel wel enkele druppels essentiële olie van lavendel of mandarijn toevoegen. 

Overdrijf niet

Wist je dat te lang en teveel baden de huid van de baby kan aantasten? Eigenlijk moet je baby niet elke dag in bad. Een paar keer per week en maximum 5 minuutjes in een badje is eigenlijk meer dan voldoende. Als je een baby teveel wast, lost de beschermende vetlaag op waardoor hij vatbaarder wordt voor luieruitslag en eczeem. De wortel van huidproblemen wordt dus eigenlijk al geplant tijdens de eerste levensmaanden. Je baby heeft natuurlijk wel een bepaalde hygiëne nodig, maar overdrijf hier niet mee. 

1 pompje

Ook is RainPharma er weer in geslaagd om een babylijn te ontwikkelen zonder één druppel water toe te voegen. Dat betekent dat je dus ook maar 1 pompje nodig hebt om je baby te wassen. Ook deze producten zijn net als de rest van het gekende gamma, dus weer heel zuinig in gebruik. 

Proost

Daar de babyproducten zo puur zijn en geen bewaarmiddelen of kleurstoffen en parabenen bevatten, kan het ook geen kwaad dat je baby een slokje neemt van het badwater of zit te likken aan zijn of haar natte handjes.

We hebben 3 producten speciaal voor baby’s

Baby Bath Milk

Het is het ideale product om je pasgeboren baby te laten in baden. Tijdens de eerste 3 maanden hoeft je baby njet echt gewassen te worden. Het is eigenlijk voldoende om je baby slechts vijf minuutjes onder te dompelen in een badje met Baby Bath Milk

Vul een badje met lauw water en vermeng een pompje van deze melk door er goed in te roeren, waardoor de hardheid van het water vermindert. Het ziet eruit als een melk maar dat is het natuurlijk niet. Het is een mild product met actieve ingrediënten van suikerriet en basilicum, op basis van oranjebloesems. 

Baby Wash & Shampoo

Na 3 maanden kan je je baby wassen met deze Baby Wash & Shampoo. Het is natuurlijk geen echte zeep, dat is niet goed voor de huid. Gebruik 1 pompje op onze zalig zachte Liu’s Magic Sponge en zie hoe je baby kan genieten van deze wasbeurt. De kalmerende plantenextracten, de versterkende vetzuren en prebiotica zorgen voor jongs af aan al voor het behoud en herstel van de huid. Zo werd aangetoond door klinische studies. 

Baby Daily Oil

Een zalige afsluiter van het badritueel is je baby insmeren met deze Baby Daily Oil. Je kan deze olie al vanaf dag één gebruiken om je baby in te smeren. Deze olie kan je ook zeer goed gebruiken voor een massage. Zorg voor een verwarmde ruimte, warm de olie op in je warme handpalmen en geef je baby een zachte massage. Niet alleen je baby heeft hier deugd van maar ook band tussen moeder en kind wordt hierdoor alleen maar versterkt. 

Deze producten zijn niet alleen goed voor je baby maar ook voor het milieu. De babylijn is  zoals alle RainPharma producten biologisch afbreekbaar. De verpakking is van suikerriet en  dus ook duurzaam, ecologisch en dus goed voor onze planeet. 

Geschenkbox Hey Baby

In samenwerking met Laura Van Bouchout, ontwerpster van de Hey Baby kalender en RainPharma fan, werd een geschenkbox samengesteld. Een prachtig cadeau voor een pas geboren baby. Deze kalender reikt elke week een brokje inspiratie aan om elkaar al spelend te ontdekken, een unieke en hechte band op te bouwen en vooral samen plezier te maken. 52 weken spelinspiratie, knuffeltips, massage-ideetjes en baby- gymoefeningen voor het hele gezin. Zelfs de verpakking kan omgetoverd worden tot een heus aquarium.

Heb je de prachtige tekeningen gezien van de babyproducten? 

Deze werden ontworpen door tekenares Eva Mouton, die trouwens zelf ook al jaren de producten van RainPharma gebruikt. Dankzij de samenwerking met deze dames, zijn niet alleen de producten fantastisch maar ook het design is prachtig waardoor het badje van je kindje een echte beleving wordt in plaats van iets dat even snel in de rush dient te gebeuren. 

Als ik toen wist  wat ik  nu weet, had ik veel meer tijd genomen voor het badritueel. En wat nog meer is, hadden ons kinderen misschien geen eczeem ontwikkeld …

Benieuwd naar onze babylijn?