Kippensoep met paksoi, champignons en konjacrijst

Ingrediënten voor 4 personen

1 liter kippenbouillon

500g champignons

1 paksoi

100g prei

1 teentje knoflook

2 hele kippenbillen

1 tl oregano

Peper 

Zout

Kurkuma

Currypoeder

15 g gember

1 zakje konjacrijst

Scheutje olijfolie

Bereiding

Snijd de knoflook in plakjes en stoof in wat olijfolie. Haal de look uit de olie. Snijd de gember in fijne stukjes en fruit ze samen met de oregano, kurkuma en peper en zout in de olie. Als de kruiden beginnen te kleuren, voeg je de in plakjes gesneden champignons toe. Bak dit mengsel ongeveer 10 minuten en roer regelmatig om. Breng intussen de kippenbouillon met de kippenbouten zachtjes aan de kook.

Na een half uurtje haal je de bouten uit de bouillon en voeg je het champignonmengsel toe. Pluk het vlees van de botten en voeg terug bij de soep. Snijd de prei en het wit van de paksoi in ringen, het groene gedeelte snijd je in slierten. Voeg de ringen toe aan de soep en laat 5 minuten mee pruttelen, de groene bladreepjes kook je op het laatste nog een minuutje mee. Voor het serveren spoel je de konjacrijst onder warm water. Serveer de soep in diepe borden en voeg per bord enkele lepels konjacrijst toe.

Smakelijk, Vanessa

Mogen er bij jou ook een paar of veel kilootjes af? Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?… Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. Je kan voor het RainPharma Dieet terecht bij GreetTijsVanessa of Frauke, zowel in Lier als Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected]

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27