Lam met kruidenolie, rode kool en aardappelen

Ingrediënten

100 g lamsvlees
5 takjes verse tijm
1 à 2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
80 g rode kool
1 eetlepel ciderazijn
2 kruidnagels
3 krielaardappelen
peper en zout

Bereiding

Kneus de knoflook.
Verwarm de oven voor op 80°C. Doe de olijfolie in een potje met de knoflook en de takjes tijm. Dek het potje af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de oven staan. (= kruidenolie)
Snij de rode kool fijn en zet dit met wat water, de azijn en de kruidnagels op een zacht vuurtje. Laat dit ongeveer een uur koken zodat de kool zacht wordt.
Werk af met peper en zout. Mix eventueel kort de rode kool tot een fijnere structuur. Vergeet de kruidnagels niet uit de pot te halen.
Was de aardappelen, maar schil ze niet. Kook deze in gezouten water
gedurende 2 minuten, giet het water af en leg de aardappelen in net voldoende vers gezouten water en laat nog eens ongeveer 5 minuten koken.
Bak het lamsvlees kort bruin aan elke kant en laat ongeveer 6 minuten verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
Werk het bord af en giet 1 à 2 eetlepels kruidenolie over het vlees en de aardappelen.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne