Chilli beef salad

Ingrediënten

100 g mager rundersteak
⅓ spaanse rode peper
1 pijpajuin
1 theelepel gember
1 stengel citroengras
5 eetlepels kokosroom
sap van een ½ Limoen
1 theelepel Thaise vissaus
6 blaadjes verse munt
6 blaadjes verse koriander
150 g chinese kool
½ eetlepel olijfolie

Bereiding

Onpit de Spaanse peper en snij zeer fijn. Snij het citroengras over de lengte doormidden en plet de binnenkant. Plet de gember met een lookpers. Voeg alles samen in een pot met de kokosroom en zet op een zacht vuur. Werk af met limoensap en de vissaus.
Bak de steak naar keuze. Laat een paar minuten rusten in aluminiumfolie en snij in plakjes.
Was de Chinese kool en schik op het bord.
Leg de plakjes steak op de kool en snij kleine ringen van de pijpajuin.
Werk af met de gemarineerde kokosroom, de olijfolie, de pijpajuin en de verse kruiden.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne