Salade van radicchio met walnoten

Ingrediënten

½ radicchio
40 g walnoten
40 g granny smith appel
½ rode biet
sap van ½ limoen
1 theelepel verse dragon
1 eetlepel olijfolie
½ rode ajuin
peper en zout

Bereiding

Snij de radicchio in slierten van +/- 5 cm op 1 cm.
Was de rode biet en kook gaar in water. Spoel af onder koud water en verwijder de schil.
Snij in gelijke kleine blokjes.
Bak de walnoten en hak ze grof.
Snij de appel in blokjes van dezelfde grootte als de rode biet.
Snij de rode ajuin in zeer dunne ringen. Best met een mandoline.
Versnipper de verse dragon zodat je een theelepel hebt en meng onder de vorige ingrediënten.
Breng op smaak met limoen, olijfolie, peper en zout.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne