Liefde is …

Toen ik eerder deze week de eer had om Pascale Naessens te interviewen, nam Alex de kans om ook een vraag te stellen aan haar echtgenoot: hoe zien jullie de liefde?

Paul Jambers moest hier niet lang over nadenken: “Liefde is niet definieerbaar, is niet vatbaar, maar is iets onmisbaar. Liefde heeft zoveel betekenissen, het is een totaalgegeven. We kunnen niet zonder. “

Met deze inspirerende woorden start ik deze blog in het kader van Valentijn. Liefde is inderdaad een geheel van graag zien, houden van, maar van wat en wie?

Alex en ik zijn niet alleen een koppel, we zijn ouders van ons vier jongens en hun liefjes. We zijn ‘mama en papa Ballyn’ voor hun vrienden en  vriendinnen. We hebben een heel lieve  familie en vriendenkring, we hebben een team rondom ons staan, we hebben onze klanten en patiënten. We hebben een heel fijne samenwerking met onze leveranciers, we hebben een fijne connectie met zoveel ondernemers in en buiten Lier. Zoveel mensen en zoveel gelegenheden om liefde te uiten, telkens op een andere manier.

Liefde is samen plannen maken

We staan samen in onze praktijk, elk met onze eigen interesses en expertise, maar toch altijd samen. Dagelijks denken we na over hoe we samen verder gaan, hoe we het nog  beter kunnen doen,  zowel voor ons team, als voor jou, als voor ons gezin, als voor onszelf. We hebben de laatste tijd heel veel nagedacht. 2020 was een speciaal jaar, dat is voor iedereen zo geweest. Het heeft ons veel doen stilstaan en nadenken over hoe wij onze toekomst zien. Daarom hebben we enkele belangrijke beslissingen genomen, zowel voor ons als koppel, maar ook voor Corporella. We vonden dat Valentijn  nu wel een mooie gelegenheid is om alles te vertellen.

Liefde is samen een nieuw nest zo

Wij dromen al jaren van een huis dat meer in het groen ligt, en waar we de nodige rust kunnen vinden. We hebben tot hiertoe echter nooit de stap kunnen of durven zetten om niet bij de praktijk te wonen, laat staan om Lier te verlaten.  Het was handig toen we kleine kinderen hadden. ’s Avonds bed in, babyfoon op en wij konden ons werk verder zetten. Ondertussen zijn ons jongens de babyfoonfase door, en vonden wij het tijd om terug stil te staan bij een mogelijke verhuis. We hebben dit wel doordacht samen met ons jongens. Tijs en Pim wonen nog bij ons en zij moesten hier mee achter staan, of dat feestje zou niet doorgaan. Samen met je kinderen op zoek naar een huis, ik kan het iedereen aanraden. De beslissing is ondertussen genomen. Eind maart verlaten we ons huis en zullen we zoals iedereen ’s morgens naar ons werk rijden en ’s avonds de deur sluiten. Niet alleen zullen we fysiek de deur sluiten, maar ook meer rust vinden in ons hoofd, tenminste dat is het plan.

Liefde is samen vooruit

Niet alleen onze gezinssituatie is veranderd, ook de praktijk is weer gegroeid. Meer diensten, te kleine oefenruimte, extra collega, nieuwe producten, onvoldoende stockruimte… kortom we zitten opnieuw te klein. Ook dit was een doorslaggevende reden om zo’n belangrijke beslissing te nemen. Gans onze huidige privé ruimte wordt dus ook praktijk. Eindelijk kunnen we werken aan een grotere oefen- en behandelruimte, komen er 2 extra ruimtes voor de schoonheidszorgen, zal onze winkel ook naar achter kunnen worden doorgetrokken en zal ik met mijn diëters naar boven trekken. Eer dit alles op punt staat hebben we nog wel even tijd nodig, maar eigenlijk kunnen we niet wachten en trappelen we vol ongeduld. We houden jullie hiervan stap voor stap op de hoogte

Liefde is loslaten

Net op het moment dat wij deze beslissing nemen, vertelt Charlotte ons dat ze ons zal verlaten. Die hadden we niet zien aankomen. Terug nadenken hoe het nu verder moet, vacature uitschrijven, sollicitanten ontvangen, weer een moeilijke beslissing nemen. Charlotte trekt terug  naar Mechelen en stapt samen met een collega in een nieuw avontuur. Ze startte 3 jaar gelden mee de Corporella 2.0 op, bracht veel enthousiasme en fun in ons team. We zullen de altijd goedlachse Charlotte superhard missen, maar wensen haar het allerbeste met deze nieuwe stap in haar leven. Het is je zo hard gegund lieve Charlotte. Loslaten, ook dat is liefde.

Liefde is nieuwe collega’s verwelkomen

Schoonheidsspecialiste Lynn, 27 jaar en mama van een zoontje van 1,5 jaar, zal ons team vervoegen vanaf 1 maart. Lynn zei in haar sollicitatie dat ze op zoek was naar een warm team. Volgens mij is ze hier aan het juiste adres.

1 April verwelkomen we schoonheidsspecialiste Sylvie, 44 jaar en mama van 2 tienerzonen. Sylvie heeft jarenlang haar eigen zaak gehad en vond bij ons een nieuwe uitdaging. Ook Sylvie beschrijft zichzelf als een warme vrouw.

Ik voel nu al veel liefde hangen in ons nieuwbakken team.

Welkom lieve dames

Liefde is er samen terug tegenaan gaan

Je hebt er lang moeten op wachten, maar binnen twee weken verwelkomen we je terug in volle glorie. Dan mogen eindelijk alle behandelingen terug uitgevoerd worden. Vier maanden zonder jou was echt te lang en dat hebben we van jou ook ervaren. Heel fijn om je al aan de telefoon gehoord te hebben. Nog veel fijner dat we je binnenkort terug live mogen zien.