Wat is zo speciaal aan minerale make up?

Minerale make-up is gemaakt op basis van mineralen. Daarom spreken we van een natuurlijk product. De mineralen die worden gebruikt in de make-up van Cent pur Cent noemt men Mica, afkomstig van een rotsgebergte in Peru.

De ingrediënten

Mica zorgt voor die mooie, gezonde gloed! Het wordt verkregen door het schrapen van de rotsgebergten in landen als Peru. Hoe hoger de dosis Mica in een product, hoe mooier de dekking. Andere ingrediënten die je in deze poeders vindt, zijn titanium, ijzer en zink. 

IJzer wordt gebruikt als kleurstof. Het is een natuurlijk element en zorgt voor de kleur. Dit effect wordt bekomen door een zorgvuldig proces met als resultaat al die leuke kleuren en mooie tinten.

Titanium zorgt dan weer voor de grootste dekking, maar garandeert ook een instant SPF factor tussen 15 en 20.  Het is één van de meest efficiënte natuurlijke ingrediënten voor zonbescherming in make up.

De minerale poeders bevatten ook zink. Zink werkt antiseptisch, ideaal dus op een geïrriteerde huid. Acne bijvoorbeeld kan hierdoor verminderen en minimaliseren. Door al deze eigenschappen doen de mineralen in de poeders van de Cent pur Cent producten hun werk op elk type huid.

Eén geheel en geen masker

Bij klassieke poeders wordt er vaak gebruik gemaakt van talk en siliconen. Talk droogt de huid uit en siliconen sluiten de huid af. Je huid is een detoxorgaan en deze afdichten is zeker niet goed, ook al heb je een sterke, normale huid. Heb je een huidprobleem zoals acné, couperose, … dan is dit zéker een boosdoener.

Minerale foundations daarentegen werken dankzij hun samenstelling huid herstellend. Omdat ze geen talk bevatten werkt dit poeder bovendien ook niet uitdrogend. De poeders van Cent pur Cent zijn niet zo maar een poeder met een kleurtje in. Zij geven ook een foundation-effect en voelen zeer aangenaam aan op de huid. Door de draaiende beweging met de borstels op de huid, warmen de mineralen op en versmelten ze samen met de huid. Een belangrijk effect hiervan is dat je hierdoor je make-up niet voelt zitten. Het voelt alsof je huid één wordt met je gelaat.

Wat we ook geweldig vinden aan het minerale poeder is dat je geen ‘masker’ effect hebt zoals je soms wel kan hebben bij synthetische foundations. 

Hebben we al gezegd dat wij fan zijn…?

Wij zelf vinden het zeer aangenaam om de producten te gebruiken van Cent pur Cent. Dit komt ook door de borstels. Enerzijds zijn de borstels super zacht en voelen ze heel aangenaam aan op het gelaat. Anderzijds is het aanbrengen van deze foundation poeders heel makkelijk, ook al ben je een leek en ben je niet vertrouwd met make-up. Je kan met deze producten heel makkelijk je dekking zelf kiezen en in laagjes werken. Hoe meer lagen je aanbrengt hoe meer het product dekt zonder een masker-effect te creëren. Je moet dus geen volleerd visagiste zijn om je te op te maken.

Gebruiksvriendelijk en zuinig

Met deze producten kan je jezelf dus makkelijk opmaken op een heel natuurlijke manier, al moet je het product anders aanbrengen dan de normale synthetische make-up. De make-up wordt dankzij deze techniek één geheel met je gelaat en blijft goed zitten tot s’avonds.

Deze make-up gaat op een natuurlijke manier de schoonheid van ieder van ons accentueren. Wij vinden het dan ook geweldig is dat de make-up goed is voor elke leeftijd en voor ieder huidtype. Bovendien zijn de producten van Cent pur Cent heel zuinig in gebruik. Je komt echt super lang toe met een potje mineraal poeder.

Hier vind alle producten van Cent pur Cent

https://corporella.be/product-categorie/make-up-cent-pur-cent/

Wij leren je graag opmaken

Hoe je dit allemaal kan toepassen en best aanbrengt kunnen wij je aanleren. Na de lockdown zijn jullie zeer welkom om bij ons een workshop te komen volgen. Dan geven wij heel graag alle tips and tricks zodat ook jij je makkelijk kan opmaken met deze geweldige make-up. Voorlopig kan je ook terecht op onze Facebook pagina of Instagram IGTV. Daar kan je alvast onze filmpjes bekijken voor wat extra tips.

 En onthoud …

On a bad day …

There is always lipstick 😉 

Hopelijk tot snel

Charlotte en Ellen