Luchtige pizza met bloemkoolbodem

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 1/2 bloemkool
  • 1 ei
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Voor de tomatensaus:

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 tl honing

Voor de topping:

  • 1 bol mozzarella
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 handje basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een halve bloemkool in roosjes en rasp deze in de keukenmachine of met een rasp.

Stoom de bloemkool in 5 minuten gaar. Laat even afkoelen, doe het in een schone theedoek en wring deze goed uit.

Meng de bloemkool met een ei en 50 gram Parmezaanse kaas. Verdeel het mengsel in een rondje over een bakplaat. Je kan de achterkant van een lepel gebruiken om te zorgen dat het mengsel mooi gelijkmatig en plat wordt.

Bak de bodem in 15 tot 20 minuten goudbruin. Maak ondertussen een snelle tomatensaus. Snijd een ui fijn en fruit in 1 el olijfolie.

Snijd vervolgens een teentje knoflook fijn en voeg na 3 minuten toe. Bak daarna nog 2 minuten mee en giet het blik gepelde tomaten erbij. Laat op een matig vuur 10 minuten inkoken en breng op smaak met zout en peper.

Haal de bodem uit de oven en verdeel er naar smaak tomatensaus over
Je kan je pizza naar hartelust versieren met mozzarella of kip, kerstomaatjes en verdelen over de bodem.

Bak de bloemkoolpizza nog een laatste 5 minuten en serveer met een salade.

pizza met bloemkoolbodem

Bron: Hellofresh