Marleen volgde het RainPharma Balance Program. Een eerlijk verhaal dat ze graag zelf vertelt.

Marleen leerde onze winkel kennen door een vriendin die ons had aanbevolen. Marleen zocht een verjaardagscadeautje. Dat was de aanzet tot haar eerste bezoek in onze RainPharma winkel in Mechelen.  Marleen volgde het RainPharma Balance Program.

Ik laat Marleen zelf vertellen

“Mijn man was ernstig ziek en is in 2020 overleden.  Aangezien ik een emotionele snoeper ben ging mijn gewicht de hoogte in. Daarom zocht ik iets om mijn snoepdrang onder controle te krijgen. Zo ontdekte ik de RainPharma shakes. De eerste kennismaking met de shakes was door de Proefbox. Ik heb altijd graag shakes gedronken. Ik eet namelijk niet graag brood omdat ik daar zure oprispingen van krijg. In het verleden was mijn ontbijt om die reden altijd al een shake. Zo was het voor mij ook makkelijk om in te stappen in het RainPharma programma.“

Ik had weerstand voor de prijs. 

“Aanvankelijk dronk ik de shakes als tussendoortje. Helaas was mijn gewicht helemaal niet oké. Integendeel, het ging altijd maar omhoog. Om die reden begon ik te lezen op de website van RainPharma en ben ik overgeschakeld naar het RainPharma Balance Program.”

“Ik had wel wat weerstand omwille van de prijs. Maar anderzijds als je bekijkt wat ik allemaal at, kwam dit niet zo duur uit dan ik oorspronkelijk dacht en gewoon was om uit te geven. Met gewone voeding kies je wat je koopt, duur of goedkoop. Nu werd dit parcours een stuk voor mij bepaald. Ook dat vond ik handig.”

Het Balance Program heeft mijn koopgedrag bepaald.

“Ik heb zelfs moeten leren winkelen want mijn man deed dit vroeger voor mij. Het kostte me veel moeite om zelf naar de winkel te gaan. Nu ben ik geconditioneerd. Ik weet wat ik moet aankopen, ik kijk ook alleen naar wat ik écht nodig heb. De rest interesseert mij niet meer. Ik ga recht op doel af. Als ik vroeger toch eens naar de winkel ging, moest ik alle rekken gezien hebben. Alleen kopen wat ik nodig heb, niet meer kijken naar de rest was voor mij al een overwinning op zich. Toegeven aan goestingen is zeker niet de juiste manier. Dan koop je zaken die je niet nodig hebt of ongezond zijn. Dit RainPharma Balance Program heeft mijn koopgedrag bepaald.”

Ik ben wel een speciale.

“Misschien ben ik wel een speciale. Ik hecht veel belang aan mogen zijn wie ik ben. Daar hoeft niemand een oordeel over te hebben. Ik gedraag mij niet anders om populair te zijn. Je moet mij nemen zoals ik ben. Ik heb altijd graag buiten de lijnen gestapt. Daar is het veel leuker. Binnen de lijntjes is te gewoon of misschien wel saai. Het is trouwens pas als je buiten de lijnen gaat dat je echt iets kan leren. Anderen zeggen dan dat ik tegendraads ben. Nee hoor, ik stel gewoon altijd alles in vraag. Nu met het RainPharma Balance Program moest ik mijn leefregels, mijn gedrag willen veranderen terwijl dit haaks staat op mijn gedachtengoed. En toch heb ik het gedaan.

Zou ik dat wel zo lang kunnen volhouden? 

“In het begin van het programma dacht ik oei … 12 weken, 3 maanden, zo lang. Ga ik dat wel kunnen volhouden? Maar ik wilde goede punten halen, anders zou ik naar mijn gevoel een slecht imago achter laten. Ik was heel gemotiveerd, deed niets fout en na twee weken had ik een ongelooflijk mooi resultaat. Maar daardoor kwam ook de eerste valkuil. Als dat zo makkelijk gaat, dacht ik misschien wel te mogen zondigen. Ik zou dat op de andere dagen wel compenseren.”

“Iets wat ik eerst niet zag zitten werd enige tijd later helemaal geen opgave. RainPharma mag er voor mijn part meer de nadruk op leggen dat je je niet strikt aan die 12 weken moet houden om dat streefgewicht te behalen. Dat kan voor mij ook over een langere tijd. Ik vind het veel belangrijker om de leefregels te veranderen dan de termijn waarin je je doel bereikt. De essentie is dat je jezelf relatief goed zou moeten kennen voor je aan zo’n programma begint zodat je de valkuilen herkent alsook de problemen waar je tegenaan botst. Ik moet af en toe buiten de afspraken kunnen gaan, iets doen wat ik niet mag om dan terug voluit te kunnen gaan.”

Kleine doelen

“Ik vind het belangrijk om aan mezelf kleine doelen te stellen. Soms is twee maal 5 kilogram beter dan 10 kilogram. Ik heb thuis niemand die mij eens op de vingers tikt. Dan wil ik mij hiervoor ook graag belonen. Daarna werk ik weer verder naar het volgende doel. Trouwens, je moet toch nog wel wat creativiteit van je zelf gebruiken om je doel te bereiken.”

Over het aards paradijs. 

“Ik kan moeilijk nee zeggen. Dat heeft invloed op mijn leven en het programma. Iedere ochtend heb ik de beste intenties. Ik heb soms geen limieten. Ik weet hoe het beter kan. Soms heb ik andere prioriteiten. Verjaardagsfeestje bijvoorbeeld. Ik word sinds ik alleen ben nog meer uitgenodigd dan vroeger bij familie en vrienden. Als ik iedere keer moet zeggen dat ik met een voedingsprogramma bezig ben, komt het niet goed vrees ik.”

“Soms weiger ik in te gaan op een uitnodiging. Goede vrienden begrijpen dat. Elke uitnodiging is een valkuil omdat ik vaak mensen wil plezieren. Daarom kan ik niet altijd nee zeggen. Af en toe meegaan in het verhaal van de mensen die mij omringen. Dat betekent dan soms ook zondigen tegen mijn nieuwe leefregels. Dan moet je een harde tante zijn voor jezelf de dag nadien. Eens een verleiding, dan kom je in het aards paradijs en het verhaal van Adam en Eva, dat ken je wel hé Tijs? Het ergste is, dat paradijs is nooit ver weg…”

Over koolhydraten en fruit

“Het was een verrassing voor mij dat ook groenten veel koolhydraten bevatten. In begin was het wat zoeken met uitzoeken en tellen van koolhydraten, maar daar was ik uiteindelijk snel mee weg. Vroeger at ik heel veel tomaten en wortelen, maar nu leerde ik dat ik hier toch wel te veel koolhydraten uit haalde. Ik wist niet dat dit zo belangrijk was om gewicht te verliezen.” 

“Geen fruit eten tijdens een dieet? In het begin had ik het hier lastig mee. Ik nam vroeger nogal snel fruit wanneer ik een dipje had. Nu mis ik het niet. Ik koop het ook niet meer. Zeker geen bananen. Nu liggen er noten in mijn fruitmand in plaats van bananen.”

Het is niet altijd perfect

“Ik denk nooit aan terug ‘normaal’ eten. Zo lang ik mezelf af en toe iets kan toelaten is dit perfect voor mij. De ochtendshake is een routine geworden die ik voor de rest van mijn leven zou kunnen toepassen. Ik ben nu ook bewuster over hoe ik met voeding omga. Ik at vroeger kilo’s tomaten en nu weet ik dat ik hier niet mee mag overdrijven. En als ik eens te veel tomaten eet, vind ik het niet erg want die komen uit de tuin van mijn vriendinnen.”

“Soms vergeet ik te ontbijten. 11 u eerste maaltijd, een shake, Soms pas om 23 u ’s avonds eten gewoon, omdat ik zo intens bezig kan zijn met iets. Ik maak soms echt geen tijd om te eten.” 

“Ik heb koemelkproducten geschrapt. Schapenmelk of soja is ook lekker. Ik kan dit perfect volhouden. Mijn darmen zijn tot rust gekomen. Ook daarom haal ik dus geen koemelkproducten in huis. Dankzij de voordelen die ik ondervind ben ik meer dan gemotiveerd om zo te blijven eten.” 

“Ik voel me goed in mijn vel en het resultaat mag er zijn. Ik heb mij onlangs eens goed laten gaan in de kledingzaak hierover. Als mensen mij dan complimentjes geven, streelt dat mijn ego natuurlijk.”

Al die supplementen

“Ik vroeg me in het begin wel af of ik al die supplementen zou moeten blijven nemen. Toen ik er over nadacht besefte ik bijvoorbeeld dat tomaten en bananen groen worden geoogst. Eigenlijk is het logisch dat de kwaliteit van onze voeding en de inhoud ervan zo achteruitgegaan is. Ik weet nu dat voeding veel minder mineralen en vitaminen bevat. Supplementen vormen de aanvulling en nu vind ik het evident dat ik mijn dagelijkse dosis neem.”

“Toegegeven, soms vergeet ik het wel eens naargelang mijn dagschema hoor. Die High Tech Aox zal ik sowieso zeker blijven nemen. Ik rook af en toe toch nog een sigaretje en mijn tasje koffie kan ik ook niet altijd laten 🙈”

Family Packs supplementen: voordeliger en gebruiksvriendelijker.

Ik vertel het aan iedereen.

“Ik vertel graag tegen mensen over wat ik doe. Het begon ooit met een proefbox. Ik kan het twijfelaars aanbevelen om deze eens uit te testen. Zo kan je alle smaken al eens proeven. De smaken uitproberen en de bijhorende uitleg kan een belangrijke aanzet zijn om een ommekeer te maken in je leefstijl en eetgewoontes.” 

Ik vind dat artsen dit programma zouden moeten aanbevelen

“Ik hou van bezig zijn met projecten voor kansarmen en mensen met een beperking. De dag van vandaag kopen veel gezinnen flink wat op krediet. Er zijn mensen die zelfs willen investeren in gezondheid op afbetaling. Financieel zou het geen belemmering mogen zijn om aan een gezond voedingsprogramma te willen beginnen. Heel wat mensen fitnessen voor hun gewicht, maar ze zouden ook in een voedingsprogramma moeten kunnen stappen. Daarom vind ik dat artsen dit programma zouden moeten voorschrijven. Bovenop mag de gemeenschap best wat investeren in preventieve gezondheid.” 

“De meeste mensen luisteren en volgen nog altijd wat hun arts adviseert. Ik werkte zelf als verpleegkundige en vind het RainPharma Balance Programma niet alleen goed functioneren, maar ook wetenschappelijk verantwoord. Gezondheid is voor mij de essentie. Die garantie geven jullie. En dat is ook echt zo! RainPharma zou van mij vragenlijsten mogen opstellen om te ontdekken hoe iemand in mekaar zit om effectief te starten aan het programma. De psychologie en het mentale welzijn van een persoon is niet onbelangrijk. In hoeverre wil iemand zich prijsgeven? Zo kunnen jullie als coach nog beter ondersteuning geven.”

De klik met mijn coach is heel belangrijk. 

“Voor mij hangt veel af van hoe je emotioneel en fysiek in het leven staat. Geen enkele dag is dezelfde. Ik zat in een rouwperiode en miste mijn man die ons hele leven samen de kookpotten hanteerde. Voorheen besteedde ik geen tijd en aandacht aan eten maken. Nu ik het zelf moet doen, doe ik dat wel.”

“Zo kom je dagelijks (h)euvels tegen, de ene al wat hoger dan de andere. Heel dikwijls wordt je geconfronteerd met jezelf, ook hoe je ermee omgaat. Daar speelt een coach een belangrijke rol in. Je bouwt met je coach een bepaalde relatie op en het moet klikken. Mijn eerste contact was bij en met je mama. Ik kon het niet van mezelf geloven, maar voor ik het wist stond ik hier mijn halve leven aan haar te vertellen. Ik werd ook zeer emotioneel en stond hier tranen met tuiten te wenen. Ik ben het niet gewoon om aan een wildvreemde mijn verhaal te doen en al zeker niet om emotioneel te reageren. Deze interactie heeft gemaakt dat ik wist dat ik bij jullie terecht kon.

Wederzijds vertrouwen

“Greet vertelde me echter dat jij, Tijs, me verder zou opvolgen. Ik dacht echt van ‘allé een man! Wat gaat dat zijn?’ Ik kom uit een mannenwereld, zowel familiaal als op mijn werk. Dat zit wel goed. Maar mij laten coachen door een man was me wel vreemd. Maar Tijs, jij doet dit op een geweldige manier. Je neemt een zaak over. Je kent de mensen niet maar omgekeerd is dat ook zo. Ik had echter meteen vertrouwen in jou. Echt een pluim hoe jullie dit aanpakken. Daarom dat ik hier ook zit om mijn verhaal te doen. Ik vind jouw aanpak echt super.

“Ik ben introvert, behalve als de omgeving mij uitnodigt omdat ze mij nodig hebben. Een mooi voorbeeld daarvan is mijn verdriet dat ik liever alleen verwerk in mijn cocon. Ik verstop liever mijn miserie. Ziek zijn is voor mij onmogelijk. Ik speel verstoppertje. Dit hoort ook bij het neen zeggen. Interactie is voor mij belangrijk. Ik ervaar bij jou totaal geen enkele rem. Dankzij jouw persoonlijkheid kan ik mezelf zijn en geef ik veel meer prijs dan aan anderen. Jij bent dik oké Tijs. Moest het niet zo zijn zou ik het ook zeggen.”

Dankzij deze klik, de connectie en de coaching is er ook echt een voldoening. Moest dit niet zo zijn zou mijn ingesteldheid verwateren. Mijn drive zou niet dezelfde zijn. Ik zou bijgevolg mijn doel niet kunnen halen. Ik stel het erg op prijs dat je tegen mij ook zou durven zeggen dat ik niet goed bezig ben. Dat is heel belangrijk voor mijn motivatie. Moest er geen klik zijn met mijn coach zou ik mijn doel nooit kunnen bereiken. Maar jij doet dat zo goed Tijs, gewoon knap!”

😁

Tijs en zijn wonderlamp

“Soms is de eerste stap de moeilijkste. Onbekend is onbemind. Ik was al zo dikwijls voorbij gestapt, en het heeft ook zo lang geduurd vooraleer ik binnenkwam. Alleen al de geur die uit de diffuser buiten verdampt, nodigt uit om binnen te komen. Eigenlijk ben jij voor mij precies Aladin en zijn wonderlamp 😄

“In de winkel zelf is het leuk vertoeven, dat geeft meteeneen boost aan vertrouwen. Het is niet alleen een schone winkel, jullie zijn ook schone mensen!

“Het beste moment om te starten met zo’n programma? Sommigen kiezen Nieuwjaar, anderen in het voorjaar om naar de zomer te werken. Anderen worden geconfronteerd met hun gezondheid en krijgen een verwittiging van de arts. Ik zeg tegen iedereen dat ze maar eens moeten binnenspringen in uw winkel, al is het maar om eens raad vragen.”

Tijs, laat die wonderlamp hier maar staan. Ik ben zo blij dat ik ooit bij jullie ben binnengestapt, het heeft me helemaal betoverd.

Marleen

Marleen, Ik ben heel blij dat ik je mag en kan begeleiden met het RainPharma Balance Program. Bedankt voor het vertrouwen en deze mooie getuigenis. We doen verder zoals we bezig zijn, ook al ben je zo ’n speciale 😉

Tijs

Ben jij ook op zoek naar een coach die je helpt naar een gezonde levensstijl? Denk jij dat het RainPharma Balance Program iets voor jou is? Wil je er meer over weten? Kan jij begeleiding gebruiken? Nee dan contact op via ons telefoonnummer of per mail.

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27

 info@corporella