Sabine volgde het Balance Program van RainPharma. Nu wil Sabine nooit meer terug. 

Sabine maakte een afspraak en belde ze terug af omdat ze bang was van de voedingssupplementen. Toch heb ik haar kunnen overtuigen om het te proberen. Sabine is 13 kg afgevallen, terwijl dit niet haar initiële doel was. Nu wil Sabine nooit meer terug.

“Ik begon te merken dat ik in de menopauze kwam met de bijhorende kwaaltjes. Ik had opvliegers, ik sliep slecht. Ik begon echt te sukkelen. Ik had ergens aanvaard dat ik wat bijgekomen was. Ik dacht dat dit er ook wel bij hoorde en had niet meteen de intentie om op dieet te gaan. Ik wist dat ik eigenlijk niet zo goed bezig was, maar verder was ik er ook niet mee bezig met wat ik dan zou moeten veranderen. Initieel was mijn gewicht dus eigenlijk bijzaak toen ik Corporella contacteerde.”

Een afspraak vol twijfel

Sabine heeft lang getwijfeld om ons te contacteren. Op een bepaald moment maakten we een afspraak voor een intakegesprek, maar enkele dagen later stuurde ze een mail om deze te annuleren. Er stond geen reden bij vermeld maar mijn nieuwsgierige aard zei dat ik haar even moest opbellen. 

“Toen ik mijn afspraak met Greet had vastgelegd was ik nog verder beginnen opzoeken over het Balance Program van RainPharma. Toen stelde ik vast dat ik ook supplementen moest nemen. Ik sloeg echt in paniek omdat ik zo moeilijk pilletjes kan doorslikken. Ik zou zelfs durven spreken over een fobie, dit naar aanleiding van een slechte ervaring.” 

Toen Greet me opbelde met de vraag waarom ik de afspraak annuleerde legde ze me uit dat ze voor mij een aangepast programma kon maken. Ik zou enkel de supplementen kunnen gebruiken die ik kon openbreken of deze in poedervorm zodat ik ze maar moest oplossen in water. Ik ben dan toch op gesprek gegaan. Ik wilde haar oplossingen voor mij wel even aanhoren en het eventueel toch overwegen. Na ons gesprek ben ik meteen overstag gegaan. Greet had me helemaal gerustgesteld met de ‘oplosbare’ pilletjes. Ik zag het volledig zitten.”

De start was een hel.

Sabine had een heel moeilijke start. Ondanks de hevige detox- en afkickperiode die ze doormaakte hield ze vol en werden haar inspanningen beloond. 

“De start was een hel. Honger was het probleem niet, maar ik voelde me zo slecht! Ik kon niet vooruit. Ik was misselijk en had voortdurend hoofdpijn. Iedere shake dat ik dronk lokte last uit in mijn darmen. Ik voelde mij eigenlijk echt ziek. Greet had me gezegd dat ik altijd mocht bellen als er problemen waren of ik een vraag had en dat heb ik toen ook gedaan. Greet stelde me gerust dat afkickverschijnselen erbij hoorden, maar dat het bij mij duidelijk wel intenser was en langer duurde dan normaal. Greet legde uit hoe ik dan mijn shakes anders moest doseren, hoe ik mijn voeding kon aanpassen en dat ik onder andere een glas lauw citroenwater moest drinken. Hoe zou dat nu kunnen helpen, vroeg ik me af? ”

Een voorbeeldige leerling

Sabine had als doel om zich goed te voelen. Ze wilde resultaat en heeft ieder advies alsook haar programma heel consequent gevolgd. Sabine is leerkracht, maar nu was zij mijn leerling. Ze heeft het voorbeeldig gedaan!

“Achteraf bekeken was die grote afkick natuurlijk ook een teken dat mijn darmen en maag voorheen al niet in orde waren en mijn lichaam nu een signaal gaf. Mijn verteringssysteem lag duidelijk al langer in de knoop en daar was ik nu de tol voor aan het betalen. Ik denk dat het wel 3 weken geduurd heeft vooraleer ik me terug beter voelde. Het was een hel maar ik ben heel blij dat ik toen doorgezet heb.” 

Ik kon moeilijk geloven dat een glaasje lauw citroenwater zoveel soelaas kon brengen, maar ik heb het advies gevolgd. En inderdaad, dat werkt. Meer nog, ik hou nog steeds iedere dag deze gewoonte aan. Mijn vertering loopt nu zoals het hoort. Mijn maag en darmen zijn tot rust gekomen. Zo moet het blijven. Als ik daarvoor iedere ochtend een glaasje citroenwater moet drinken, dat is totaal geen opgave.”

Zie ze stralen!
PS: Sabine gebruikt nu ook de make up van RainPharma

Over brood, cola en andere verslavingen

Hoe vaak hoor ik niet dat vaste gewoontes zo moeilijk kunnen doorbroken worden. Sabine heeft doorgezet en bewezen dat het wel degelijk kan. 

“Ik dacht nooit dat ik brood of pasta zou kunnen missen. Dit zat letterlijk in mijn hoofd. Natuurlijk kan ik dat missen! Hoe kon ik ooit denken dat ik mijn Cola light niet zou kunnen missen? Ik denk er nu niet meer aan en ik vind het niet meer lekker. Ik beschouw het zelfs als vergif. Bruiswater is nu voor mij een prima vervanger. Ook frieten doen mij niets meer. Nu maak ik frietjes van pompoen en binnenkort ga ik experimenteren met knolselder en pastinaak. Mijn Airfryer is hiervoor mijn beste vriend.”

Het is een leefstijl

Sabine ’s eetgewoonten zien er nu heel anders uit. Het is helemaal niet moeilijk, het is een levensstijl. 

“Voor mij mag het snel gaan ’s morgens. Ik drink nu mijn Milk Chocolate shake als ontbijt. Ik vind het niet alleen gemakkelijk, het is ook gewoon lekker.” 

Mijn lunch is standaard een slaatje. Als ik eens geen zin heb in een slaatje of het moet wat sneller gaan dan anders, zijn koolhydraatarme crackers voor mij de redding. Een cracker met hummus of kippenwit kunnen mij dan even goed bekoren. Ik heb hierbij gezocht naar de crackers met de laagste koolhydraat waarde. Deze vond ik bij Albert Heijn.”

In de namiddag neem ik als tussendoortje nogmaals een shake. ’ s Avonds bestaat mijn maaltijd voornamelijk uit groenten. Dit is altijd de basis van waaruit ik vertrek en verder vul ik aan met vlees, vis of peulvruchten. Ook zoete aardappel staat nu regelmatig op het menu” 

Mmmm chocolade

“Ik kan nu zo genieten van een stukje pure chocolade. Ik laat dit echt smelten in mijn mond en geniet met volle teugen van de smaken die vrijkomen. Na de feestdagen zat onze voorraadkast vol met snoeperij. Op een bepaald moment heb ik mij niet kunnen houden en heb ik zonder nadenken drie pralines opgegeten. Zo ziek dat ik hiervan was! Ik besefte meteen dat ik een signaal kreeg dat dit niet oké was. Ik werd letterlijk gestraft. Mijn lichaam heeft me doen inzien dat het pure, onbewerkte voeding nodig heeft. Dat stukje pure chocolade is voor mij nu dé praline waar ik echt gelukkig van kan worden.”

Bewustwording

Sabine koopt en eet nu veel bewuster. 

“Het draait volledig om bewustwording. Soms wil ik eens iets rijker eten. Ik weet nu dat salami een bewerkt product is en dat spekreepjes verstandiger is om mijn pizza mee te beleggen. Nee, ik maak geen gewone pizza meer, maar een keto pizza. Puur en onbewerkte voeding is hetgeen waar ik mij aan houd. Ik heb gedurende mijn traject geleerd om bewuster te kopen, om etiketten te lezen, om gezonde keuzes te maken in de supermarkt. In het begin was dit zoeken, maar nu gaat dit vanzelf.”

“De zonde die ik mij af en toe toelaat is een latté. Als we op stap gaan en het gezelschap drinkt of eet iets van zoete lekkernij, dan kan die latté mij echt gelukkig maken. Meer heb ik dan niet nodig en ik voel me er ook niet schuldig bij.”

Supplementen

Sabine was zo bang om supplementen te nemen. Nu neemt ze deze in zonder enige moeite. Het is een nieuwe dagelijkse gewoonte geworden. 

“Mijn supplementen neem ik nu met gemak in. Dat waar ik in het begin zo bang van was, is voor mij nu een evidentie. Ik voel er mij goed bij, ik ben energiek. Mijn dagelijkse cocktail is een gewoonte geworden die ik blijf verderzetten.”

Opvolging

We hameren steeds op begeleiding en opvolging. Sabine bevestigt het belang hiervan. 

“Ik heb het in het begin enorm geapprecieerd dat Greet zo bereikbaar was. Toen ik mij zo slecht voelde en Corporella belde was Greet niet aanwezig. Toch belde ze me snel terug om mij verder op weg te helpen. Maar niet alleen dat, ook de geruststelling die ik hierdoor kreeg heeft gemaakt dat ik het volgehouden heb. Ook nu nog kan ik steeds terecht als ik een vraag heb. Voor mij is de begeleiding, de opvolging en de bereikbaarheid een houvast.”

“Ik kijk steeds uit naar mijn afspraak. Ook al heb ik mijn doel bereikt en voel ik me top, ik vind de opvolging nu nog steeds een belangrijk moment om naar uit te kijken. Het zijn soms kleine dingen. Als ik weet dat ik bij Greet verwacht wordt, ben ik gemotiveerd om extra mijn best te doen met bijvoorbeeld het drinken van de juiste hoeveelheid water. Alleen daarvoor zijn deze controles voor mij noodzakelijk.” 

Gewichtsverlies was niet het doel maar toch …

“Ik ben ontzettend gemotiveerd om het gevoel dat ik nu heb vast te houden. Mijn nieuwe gewicht, wat initieel bijzaak was, maakt me wel trots. Ook de complimentjes die ik krijg versterken dat gevoel. Het is helemaal onder controle. Het is zelfs zo dat ik zonder enige inspanning vanzelf nog vermager. Ik denk dat ik nu zelfs bijna minder weeg dan ooit zonder dat ik er moeite moet voor doen.”

Afslanken in de menopauze is moeilijk. 

Vrouwen in de menopauze vallen moeilijk af. Toch bereiken we met het RainPharma dieet vaak wél resultaat. Toen ik jaren geleden startte met deze begeleidingen stelde ik vast dat tijdens de trajecten ook de typisch menopauzale klachten veel beter onder controle geraakten. Het begeleiden van het RainPharma dieet en de positieve gevolgen die ik merkte, heeft mij destijds doen beslissen om menopauze consulente te worden. 

“Ik wil nooit meer zwaarder worden. Als ik eraan denk dat ik dan opnieuw zo zou moeten afkicken … dat wil ik echt niet meer doorstaan. Ik blijf deze nieuwe levensstijl, die van mij geen inspanning vraagt, volhouden. Dat geeft zo ’n goed gevoel! Maar niet alleen dat. De klachten van mijn menopauze zijn tijdens dit traject verbeterd. Zeker de opvliegers die mij parten speelden, zijn onder controle. Mijn slaapritme is niet perfect maar ik weet nu dat dit bij menopauze hoort. De kers op de taart was trouwens mijn recent bloedonderzoek tiptop was. Eigenlijk was dit een bevestiging van wat ik voelde.”

Een foto van vorig jaar en nu

Steun en begrip

De steun en het begrip van de omgeving is voor diegene die aan zo ’n traject begint zeer belangrijk. Bij Sabine is dit zeker nooit een probleem geweest. 

“Ondanks dat mijn familie zich in het begin zich afvroeg waar ik eigenlijk aan begon en of ik dit wel kon volhouden, hebben ze me altijd gesteund.  Zeker als ze merkten dat ik mij na enige tijd alsmaar beter begon te voelen, kreeg ik alle steun. Als mijn dochter eens wil snoepen, zal ze dit niet doen in mijn bijzijn. Mijn zoon, die in het begin een beetje sceptisch was, is nu ook vertrokken met de gezonde levenswijze die hij van mij ziet. Collega ’s zagen me veranderen en stellen veel vragen. Ik vertel tegen iedereen honderduit over het avontuur waar ik instapte en stoef graag over Corporella en het Balance Program van RainPharma 😉

Inspiratiebron

De meeste mensen die bij ons binnen stappen werden geïnspireerd door anderen. Voorbeelden zoals Sabine en Anja die mekaar volgen en elkaar onbewust stimuleren om te veranderen naar een gezondere levensstijl. Hoe mooi is dat!

“Ik ben ook heel blij dat ik een inspiratiebron mag zijn. Zelf ben ik destijds geïnspireerd geweest door Anja van restaurant Het Looks. Anja was eigenlijk de reden waarom ik jullie ben beginnen volgen op Instagram en Facebook.  Zo stralen dat ze deed! Dat wilde ik ook. Toch heeft het bij mij nog lang geduurd voordat ik Corporella durfde te contacteren. Als men mij nu vraagt wat ik gedaan heb zeg ik er meteen bij dat ze niet mogen aarzelen en jou moeten bellen. Gewoon doen!”

Sabine, het was een plezier om jou te mogen begeleiden. De start was voor jou zeer moeilijk en voor mij heel uitdagend. Ik ben dan ook heel trots dat je dit hebt volgehouden en zo enthousiast bent over alles wat je hier vertelt. Bedankt voor deze eerlijke getuigenis. Je bent een belangrijke bron van inspiratie voor zoveel anderen ❤️

Greet

Wil jij ook een paar of meer kilootjes kwijt? Heb je te weinig energie? Heb je last van opvliegers? Slaap je slecht? Ik heb je graag mee balans te zoeken.

Afspraak kan in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27

💻 info@corporella