Anja was op zoek naar evenwicht. Zij vond de oplossing in het RainPharma dieet en meer beweging.

Anja baat Bistro Het Looks uit en staat zelf in haar keuken. In haar restaurant staan groenten centraal. Ze houdt daarnaast ook rekening met allergieën en glutenvrije recepten. Zij bereidt de heerlijkste maaltijden, heeft gezonde goestingen, is geen snoeper, zit nooit stil, en toch heeft ze niet het perfecte gewicht. Ze was het zelfs gewoon om van kinds af om te gaan met overgewicht. Ze had ook niet echt moeite met haar gewicht op zich, maar op een bepaald moment was de balans zoek. Ze werd 50, corona lag op de loer en haar zaak moest dicht. Anja heeft opnieuw evenwicht gevonden en is 25 kilogram lichter dankzij de combinatie van meer bewegen en het RainPharma dieet

De eerste keer dat Anja bij me langs kwam, had niets te maken met haar gewicht. Ze had onverklaarbare warmteopwellingen en kon niet begrijpen wat er met haar aan het gebeuren was. 

De twee dingen die Anja het liefst doet: koken en wandelen.

Zoals je kan zien op de foto’s onderging Anja een ware metamorfose. Ik ging hierover met haar in gesprek en laat haar graag zelf aan het woord. 

Plots brak het zweet mij uit. 

Jullie kiné collega, Sharon, werkte al enkele jaren bij mij als jobstudent. Toen ze vertelde dat ze na haar studies bij Corporella zou gaan werken en haar weekendjob niet meer kon combineren was ik wel benieuwd aan wie ik mijn medewerkster moest afstaan …  Zo ben ik jullie beginnen volgen op Facebook en Instagram. Ik had gezien dat jij menopauzeconsulente bent. Toen op een bepaald moment het zweet een beetje teveel naar mijn zin uitbrak heb ik de stap gezet om bij jou langs te komen en te horen waar dit plots vandaan kwam en wat jij voor mij kon betekenen. Als ik hoorde hoeveel klachten je nog allemaal kon krijgen van de menopauze vond ik dat ik er nog goed vanaf kwam. Maar toen kwam de lockdown en de gekende maatregelen waardoor mijn leven, en in het bijzonder mijn job, even stevig dooreen geschud werd.

Een nieuwe verslaving.

Exact op 11 november vorig jaar is bij mij even het licht uit gegaan. Het was weer een dag van twaalf uur ononderbroken werken en niet eten. Ik heb toen letterlijk gezegd ‘ Ik heb het gehad’. We waren opnieuw gesloten door de tweede uitzichtloze lockdown en zaten terug voluit in het take away gebeuren, dat gelukkig goed draaide, maar toch… ik had het echt gehad. Ik zag op Facebook dat jullie met Corporella een challenge groep hadden opgericht en voelde mij meteen geroepen om hier bij aan te sluiten. Ik zag dat jouw persoonlijke challenge 10000 stappen zetten inhield buiten het werk om en 5 kg afvallen. Ik wilde jouw voorbeeld volgen en ook dagelijks die stappen halen. Ik bewoog wel veel door mijn werk maar merkte dat ik meer nodig had dan die 10000 stappen in mijn keuken. Ik moest en zou die 10000 extra stappen halen, maar dan buiten. Ik ben opgegroeid op de buiten en heb graag frisse lucht, dus dat was zeker geen opgave. Door weer en wind, in de gietende regen, in de sneeuw, alles heb ik getrotseerd om mijn dagelijks doel te halen. Zelfs mijn personeel heeft mij daar enorm in gesteund en wandelde met me mee na onze laatste shift. Ik begon zo graag te wandelen dat dit een kleine verslaving is geworden. Hoe druk ik het ook heb, nog steeds trek ik dagelijks mijn wandelschoenen aan en ga ik de natuur in, alleen of in gezelschap van andere wandelgrage stappers. 

Ik voelde mij niet te zwaar. 

Ik ben iemand die zwaar geboren is en altijd graag lekker heeft gegeten. Mijn moeder heeft ooit mijn schildklierwerking laten nakijken. Toen bleek dat er niets mis was zette ze mij als kind regelmatig op dieet. Zelf heb ik nooit de behoefte gehad om iets aan mijn lijn te doen. Ik heb gewicht ook nooit belangrijk gevonden, voelde me eigenlijk altijd wel goed en aan energie heb ik ook nooit een gebrek gehad. Dus waarom zou ik dan moeten afvallen en op dieet gaan?

Ik was dus helemaal niet van plan om op dieet te gaan, maar toen ik zag dat jij 5 kilogram kwijt was, wilde ik wel weten hoe je dat deed en of dat iets voor mij zou zijn. Ik wist totaal niet hoe ik er aan zou moeten beginnen en het RainPharma dieet was voor mij onbekend terrein. Bovendien had een dieet met shakes voor mij een heel negatieve bijklank. Hetzelfde met de voedingsssupplementen. Ik zou nooit een pilletje nemen als het niet hoefde en nu stond daar ineens een hele trein voor me. Dus ja, eerlijkheidshalve ben ik dan ook met een dubbel gevoel gestart aan dit traject. Anderzijds voelde ik na ons gesprek toch dat dit hetgene was waar ik naar op zoek was. 

Ik spreek niet graag over mijn gewicht

Eigenlijk at ik op zich wel gezond, maar er was geen schema en al zeker geen regelmaat. Mijn onregelmatig leven, het uitstellen van maaltijden, altijd maar verder doen en geen prioriteit geven aan eten hebben gemaakt dat ik op een bepaald moment volledig uit balans was en het daarom wel even had gehad. 

Ik besef nu dat mijn metabolisme al jaren om zeep was. Waarschijnlijk kwam dit omdat ik altijd maar doorwerkte en vaak vergat te eten. Door mij terug beter te organiseren, mijn maaltijden op vaste tijdstippen at en heel consequent mijn voedingssupplementen nam, voelde ik meteen verandering. Mijn stofwisseling heeft hierdoor een enorme boost gekregen. Ik voelde mijn lichaam letterlijk verbranden en dat gaf me de drive om hiermee verder te gaan. De eerste 5 kilogram waren er meteen af waardoor het niet moeilijk was om een stapje verder te gaan en deze trend door te trekken. Het gevolg is dat ik nu 25 kilogram lichter ben. Nu ja, eigenlijk spreek ik niet graag een gewicht uit. Ik zeg liever dat ik vier kledingmaten minder nodig heb. Hierdoor kan ik gaan winkelen in kledingzaken waarvan ik dacht dat ze nooit voor mij bestemd zouden zijn. 

Ik heb het nooit als een opgave gezien.

Ik ben van nature heel gedisciplineerd en als ik zeg dat ik voor iets ga, dan doe ik het ook voluit. Ik at al heel gezond en hou van de pure keuken en onbewerkte voeding. Ik was ook niet verslaafd aan suiker of frisdranken of ander comfortfood. Ik dronk ook nooit alcohol tijdens de week omdat ik voelde dat dit mij verlamde. Echt afkicken heb ik dus nooit meegemaakt. De manier waarop ik kook in mijn bistro is eigenlijk datgene wat ik nu ook moest toepassen in mijn dieet. Dat was voor mij een thuismatch. Ik zocht recepten uit met veel groenten en een klein stukje vis of vlees, maar toch vooral vis. Ik stuurde dan ook graag een fotootje van mijn creaties naar jou door. De motivatie was heel groot en ik heb dit traject echt op geen enkel moment als moeilijk ervaren. 

Ik doe aan topsport 

Als ik in mijn restaurant sta ben ik vaak heel geconcentreerd bezig wat veel energie vraagt. Koken voor zoveel mensen is een prestatie leveren onder druk en brengt veel spanning teweeg. Voor mij is dit topsport. Daarom moet ik, nu we terug op volle kracht draaien, deze grenzen goed leren bewaken en zorgen dat ik mijn evenwicht niet opnieuw kwijt geraak. 

Vroeger nam ik snel een snede brood van ons ‘Lookske’ met wat boter en een stukje kaas, maar nu heb ik een alternatief dat mij op de been houdt tijdens mijn werk. De shakes zijn hiervoor super. Ik verwittig ook één van de collega’s dat ze dit voor mij klaar zetten op een vast uur. Anders zou ik het misschien wel eens durven vergeten in de drukte van het werk en hervallen in het vroegere patroon van maar blijven doorgaan en vergeten te eten. 

Als ik een tip mag geven: wat ik heel handig vind is een portie groenten die ik even opbak in de wok en daarover soep giet. Snel klaar, lekker knapperig en ik krijg er een een voldaan en verzadigd gevoel van.  

Ik ben veel meer gaan voelen. Wat doet voeding met mij, welke reactie lokt een voedingsstof uit? Het gebeurt niet vaak, maar als ik bijvoorbeeld nu toch eens iets eet met suiker voel ik dit letterlijk plakken in mijn mond. Ik ervaar dit onmiddellijk als iets vies waardoor ik meteen spijt krijg.  Ik verkies daarom bijvoorbeeld dadels en noten als snoepje. 

Anja stuurde me regelmatig foto’s
van haar ‘Looks’ gerechten door.
Om te watertanden.

Ik heb niet de ideale maten

Het gewicht dat ik nu heb, zo ben ik als volwassene eigenlijk nooit geweest. Ik heb mijn nieuw lichaam moeten gewoon worden en leren aanvaarden. Ik heb mezelf altijd zwaar gezien, ben niet echt met mijn uiterlijk bezig, maar ik word er nu wel dagelijks aan herinnerd door de mensen die mijn pad kruisen. Familie, vrienden, klanten maken mij voortdurend attent op mijn metamorfose. In het begin toen het restaurant terug open was, had ik eigenlijk wel moeite met al die aandacht. Iedereen wilde weten wat ik gedaan heb, hoeveel kilo’s ik kwijt ben en hoe ik mij nu voel. Ik werd hierdoor enorm overweldigd en zou mij bijna verstopt hebben om die aandacht te ontlopen. Daar heb ik mij nu over gezet en vertel dan ook graag waarom en wat ik gedaan heb. Daarom ook dat ik graag met jou hierover in gesprek wilde gaan. 

Ik heb nog steeds niet de ideale maten maar dat was ook niet mijn doel. Ik zou nog verder kunnen gaan in mijn afvalrace maar wil dit niet doen. Mijn doel was balans vinden en deze heb ik terug gevonden. Iedereen vind dat ik er goed uitzie en dat de energie er van af straalt. Ik ben dan ook heel blij dat men mij dàt vooral zegt en niet alleen maar praat over mijn gewicht. Ook op hormonaal vlak is alles terug in evenwicht en heb ik geen last meer van een onregelmatige cyclus en warmteopwellingen. 

Ik voel ook heel duidelijk de ondersteuning van de voedingssupplementen. Daarom blijf ik ze naast mijn dagelijkse shake nog heel consequent nemen. Ook het advies om naast mijn werk die extra stappen te zetten is voor mij geen opgave. Het RainPharma dieet, de begeleiding en opvolging, de beweging,…ik heb dat echt nodig om mij op alle vlak tiptop te voelen. Voor mij is het een totaalpakket om terug met de juiste energie en balans in het leven te staan. 

Het gaat bij mij echt niet alleen over gewichtsverlies. Dat is trouwens één van de redenen waarom ik mij laten begeleiden heb door jou Greet. Moest jij een graatmagere spriet zijn geweest, weet ik niet of ik ooit op gesprek was geweest 😁”

Het verhaal van Anja is er zeker eentje dat zal blijven hangen.

Ze verwoordt het hier ook zeer mooi als ze zegt dat het RainPharma dieet een totaalpakket is. Beter voelen, in balans geraken, meer energie, stralen, andere kleren kunnen aantrekken, en die overtollige kilo’s kwijt geraken zonder dat het moeite kost. Als je dit leest, moet het toch tot je doordringen dat die weegschaal niet de enige maatstaf mag zijn om gelukkig te zijn met je lichaam. Neem daar nog beter slapen bij, minders stress en een stralende huid. Ook dat is wat het traject met je doet. 

Hetgeen Anja vertelt over het terugvinden van balans en de regulering van de hormonen, is trouwens de reden geweest waarom ik mij ben beginnen verdiepen in de wereld van de hormonen en menopauzeconsulent ben gaan studeren. Menig vrouwen maakten na het volgen van het RainPharma dieet dezelfde bemerkingen. De cyclus die terug op gang kwam, minder opvliegers of zelfs helemaal verdwenen, beter slapen, minder stemmingswisselingen, … Hetzelfde ook bij jonge vrouwen die moeilijk zwanger geraakten, waarbij het nu wel lukte. Vandaar dat ik wel benieuwd was en de antwoorden vond in mijn opleiding.

Anja, het is jammer dat onze lezers niet kunnen horen en zien hoe je over alles vertelt. Je straalt effectief en je energie en enthousiasme spat ervan af. Ik begrijp dus heel goed dat je zoveel aandacht en vragen krijgt. 

Heel erg bedankt voor dit openhartig en inspirerend gesprek.

Greet