Tajine met lamskroon

Op z’n Marrokaans.

Benodigdheden

600 gram lamskroontjes

3 wortelen

250 gram champignons

150 gram linzen

800 gram tomatenblokjes

250 ml groentebouillon

2 uien

3 teentjes look

Peper en zout, ras el hanout, kurkuma, chili, komijn, laurierblaadje.

Bereidingswijze

Kook de linzen eerst vooraf. Best spoel je ze eerst af in een vergiet en breng je ze aan de kook met peper, zout en een laurierblaadje. Spoel ze daarna kort terug af in het vergiet.

Snijd de lamskroontjes in gelijke stukken per vier boutjes bijvoorbeeld, kruid ze met peper en zout en bak ze kort aan. Voeg daarna de geplette teentjes look toe, de uien die je in halve ringen hebt gesneden en wortelen in dunne schijfjes. Voeg meteen alle kruiden toe. Kies zelf wat je het meest wil laten doorsmaken. Chili maakt het geheel pikanter, Ras el Hanout maakt het specialer. Haal het vlees even uit de pan en roerbak de groenten gedurende twee minuten. Snijd de champignons in fijne schijfjes en voeg ze samen met de voorgekookte linzen toe.

Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Schik de lamskroontjes in het mengsel. Breng alles heel kort aan de kook. van zodra het begint te pruttelen zet je het deksel op de tajine en zet je ze in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat minstens 90 minuten in de oven staan. Hoe langer het in de oven staat, hoe meer je kan genieten van het kruidig smaakbommetje.

Vlak voor het opdienen kan je nog afwerken met vers gesneden peterselie of koriander. Peterselie maakt het eerder vertrouwd, koriander weer specialer. Je houdt ervan of niet. Wat verkies jij?

Smakelijk, Greet