Asperges met Rib Eye Steak

Benodigheden

Witte asperges

Rib Eye Steak

Tomaten

Rode ui, basilicum, fleur de sel, zwarte peper.

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller en snijd de harde uiteinden af. Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
Ondertussen maken we een tomatensalsa. De tomaten even laten schrikken in heet water en pellen met een fijn mes. Doormidden snijden, de harde witte stukken uithalen alsook het sap en de zaadjes. Snijd nu het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een kom de tomatenblokjes met zwarte peper, Fleur de sel, fijn gesneden rode ui en gehakte baslicum.

En dan komt één van mijn guilty pleasures. Steak moet in boerenboter gebakken worden! Ik bak hem maar heel kort aan beide kanten aan en snijd hem in fijne reepjes.

Ondertussen zijn de asperges klaar. Even laten uitlekken, dresseren op een bord met daarover de tomatensalsa. En dan nog een paar reepjes steak. Af en toe een rood stukje vlees is belangrijke voor een extra dosis ijzer, carnitine en vitamine B12.

Tip: Ik gooi echt niets weg. Ik vang het sap en de rest van de binnenkant van de tomaat op en vries dit in. Altijd handig als ik nog eens soep maak.

Laat het smaken

Greet