Bloemkoolsalade met ansjovisdressing

Benodigdheden voor 4 pers

  • 250 gr broccoli
  • 200 gr bloemkool
  • blikje anjovis
  • 4 tl kappertjes
  • 1 sjalot
  • citroen
  • azijn
  • 60 gr amandelen
  • 2 takjes basilicum
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper
  • 250 gram forel

Bereidingswijze

Rooster de amandelen in een droge pan en zet ze even apart.
Kook de bloemkool en broccoli heel kort in gezouten water en snijd ze daarna in dunne schijfjes.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes, hak het sjalotje fijn en meng beiden met de kappertjes door de citroen en azijn. Voeg olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Ik gebruik zelf niet teveel zout aangezien de ansjovis al heel zout smaakt. Verdeel het mengsel over de groenten.

Garneer deze salade met stukjes gerookte forel, de geroosterde amandelen en blaadjes basilicum.

Smakelijk!

Inspiratie : Pauline’s keuken