Wat kan broccoli voor jouw gezondheid betekenen? Waarom is Detoxifying Broccoli Seed Caps van RainPharma zo speciaal, uniek en revolutionair in de wereld van de supplementen?

Broccoli is een populaire groente, is ontzettend lekker en is zeer gezond. Dat wist je zeker al. Misschien weet je ook al dat broccoli superkrachten bevat. Als je regelmatig broccoli op het menu zet, krijg je alvast veel van deze gezonde stoffen binnen. Alleen moet je uitkijken dat je de groente niet plat kookt en al het goeds in de groente doet verdwijnen. Dit geldt trouwens voor alle groenten dit je klaar maakt, maar broccoli is toch nog wel net iets specialer. De superpower van broccoli zit namelijk in de zaadjes van de groente en deze krijg je niet zomaar binnen via je maaltijd. 

De superpower komt uit de zaadjes

Hét werkzame bestanddeel van broccoli, is sulforafaan. Het bevindt zich in de zaadjes van de groente, waar de meest geconcentreerde actieve stof zich bevindt. Om deze stof om te zetten in het lichaam hebben we nog een enzym nodig: myrosinase

Detoxifying Broccoli Seed Caps, het nieuwe supplement RainPharma, bevat naast een extract van de broccolizaadjes tevens biotine en choline. Zowel biotine als choline kan je al terugvinden in Mood, één van onze andere RainPharma supplementen.

Biotine, ook wel bekend als vitamine B8, is een product dat een belangrijke rol speelt in de huishouding van onze huid en haren, maar ook op onze darmen. Detoxifying Broccoli Seed Caps verzacht bijgevolg het darmslijmvlies. 

Choline is een lichaamseigen product dat letterlijk in al onze cellen zit en een belangrijke taak vervult bij ontgiftingsprocessen.  

Dankzij biotine en choline in Detoxifying Broccoli Seed Caps hebben we dus niet alleen een effect op darmen en lever. Naast onze dagelijkse dosis vitaminen en mineralen, kan broccoli daarom naadloos ingezet worden bij de ondersteuning van huid, haar en nagels. Wist je trouwens dat we al producten hadden in ons verzorgingsgamma op basis van broccoli? We zetten deze eerder al in de strijd voor herstel na kleine brandwonden, behandeling van nagelriemen, beschadigd haar, eczeem, luieruitslag, acne en andere huidproblemen in. Nu kunnen we dus ook van binnenuit werken met Detoxifying Broccoli Seed Caps.

Alles draait om de lever

Detoxifying Broccoli Seed Caps wordt gebruikt tijdens een detoxkuur, maar eigenlijk zou het een dagelijkse gewoonte moeten worden om een capsule te nemen. Alles in ons lichaam moet ooit de lever passeren. Daarom is deze ook vaak overbelast. Denk maar eens aan een avond dat je te veel alcohol gedronken hebt. De reden waarom je je de dag nadien niet zo happy voelt, is een protestactie van de lever. Hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, iedereen heeft al wel eens een kater gehad en weet hoe vervelend dit voelt. Het is het gevolg van de bom aan toxines die je lever te verwerken krijgt en hierdoor in een overdrive gaat. Je lever kan dan best wat ondersteuning gebruiken om deze toxines aan te pakken. 

Niet alleen overmatig alcoholgebruik, ook ongezonde eetgewoonten, te veel suikerinname en hormonale veranderingen zijn onder andere belangrijk oorzaken van toxines in ons lichaam. Ook hier wordt de lever zwaar onder druk gezet. Vaak krijg je een verwittiging dat je bijvoorbeeld misselijk wordt, maar in nog meer gevallen voel je helemaal niets. Je lever geeft niet altijd signalen dat je misschien niet zo goed bezig bent en zonder dat je het beseft ben je jezelf aan het vergiftigen. Laat dat nu hetgeen zijn waar je zo moet voor oppassen. 

Een revolutionaire ontwikkeling

Naast de unieke inhoud van Detoxifying Broccoli Seed Caps is ook de capsule zelf revolutionair in de wereld van de supplementen. Het is een DR-capsule, welk staat voor ‘delayed release’. Dit betekent dat de inhoud van de capsule wordt vrijgegeven met uitstel. Door de time release capsule ontstaat het contact met het enzym pas later waarna sulforafaan gevormd wordt. Sulforafaan zit dus niet in de capsule zelf en dat is zo uniek aan dit nieuw RainPharma supplement dat eigenlijk een precursor is met het enzym myrosinase. 

In het geval van Detoxifying Broccoli Seed Caps betekent dit een vrijgave ter hoogte van het begin van de dunne darm en niet ter hoogte van de maag. De maaginhoud in namelijk te zuur voor sulforafaan. Het voordeel hiervan is dat sulforafaan de werkzame stof van broccoli, pas gevormd wordt op een later tijdstip. Onder invloed van glucoraphanine en myrosinase kan deze omzetting gebeuren uit de zaadjes van broccoli. 

Sulforafaan, de werkzame stof in broccoli, is een communicatiefactor met ons DNA die kan sturen op de gebieden van oxidatieve stress, inflammatie en detoxificatie. Er zijn maar liefst een 600 -tal genen in ons lichaam die hiervoor in actie kunnen treden. Het is dus een epigenetische regulator. Logisch dus dat broccoli zoveel invloed kan uitoefenen op zoveel werkingsorganismen. 

De groene kleur in deze capsule is afkomstig van chlorofyl, een natuurlijke stof die de inhoud van de capsule beschermt tegen UV. 

Studies vertellen ons meer

Volgens wetenschappelijke studies zijn er verschillende domeinen waar dit product kan ingezet worden. Uit de onderzoeken bleek dat broccoli een belangrijke invloed speelt op cardiovasculaire bescherming, de strijd tegen kanker, diabetes type 2, depressie, autisme en schizofrenie.

Wil je meer weten over deze bevindingen? Kijk dan zeker naar deze uiteenzetting van Rhonda Patrick: Sulforaphane and Its Effects on Cancer, Mortality, Aging, Brain and Behavior, Heart Disease & More

Menopauze en moeilijk afvallen. 

Toxines zijn lipofiel, ze worden dus aangetrokken door vetten. Tijdens een afslankproces komen de toxines vrij  vanuit het verdwijnende vet, komen in het bloed en passeren ze langs de lever. 

Neem je Detoxifying Broccoli Seed Caps tijdens een dieet, gaat dit verdwijnen van vet vast en zeker beter lukken. In ouder vet zitten vaak veel opgeslagen toxines. Daarom kan het gebeuren dat er op een bepaald moment een blokkage komt tijdens het dieet. Om die reden kunnen we nu Detoxifying Broccoli Seed Caps inzetten. Broccoli is namelijk dé oplossing om de detoxificatie ter hoogte van de lever in gang te zetten of te gang te houden.

Bij ouder wordende vrouwen, en zeker bij vrouwen in de menopauze, zien we vaak dat zij makkelijker verzwaren door de opeenstapeling van toxines. Bovendien wordt de lever bij menopauzale vrouwen extra belast daar oestrogenen hier worden afgebroken. Ook hier zal Detoxifying Broccoli Seed Caps alles terug helpen in gang te zetten om te kunnen streven naar een gezond gewicht.

Ben je heel slank, dan heb je niet veel vet. Toxines die in je lichaam vrijkomen kunnen dan ook niet in de vetten opslaan waardoor het risico op toxische belasting groter wordt. Detoxifying Broccoli Seed Caps zal ook hier kunnen ingezet worden in de strijd tegen ziektes zoals kanker. 

Wat kan broccoli voor jouw gezondheid betekenen? 

De inname van 1 caspule Detoxifying Broccoli Seed Caps zou een dagelijkse must moeten zijn ter ondersteuning van gans je systeem. We worden immers meer dan je denkt dagelijks blootgesteld aan toxines, en dat gedurende gans ons leven. 

Ook na een chemokuur kan je deze Detoxifying Broccoli Seed Caps inzetten wegens het herstellend effect. Tijdens de chemo zetten we dit supplement even niet in. Dan heb je net oxidanten nodig om de kankercellen aan te vallen. 

Zowel bij Smart Nutrition Project als Balance Box, zal Detoxifying Broccoli Seed Caps een prachtige aanvulling betekenen. 

Zit jij in de menopauze en heb je overgewicht of ben je geblokkeerd in je afslankproces? Ook dan zal Detoxifying Broccoli Seed Caps een belangrijke stap zijn om alles terug in gang te zetten. 

Heb je darmproblemen? Dankzij biotine zal je darmslijmvlies kunnen verachten

Huid, haar en nagels krijgen extra ondersteuning? Denk maar aan ernstige vormen van acne waar ontgifting een belangrijke rol speelt. 

We kunnen Detoxifying Broccoli Seed Caps gebruiken in gelijk welke detoxkuur, ontstekingsproces of oxidatieve stress uitgelokt door, roken, drinken, ongezonde voeding, zonnebaden, overmatig sporten, enz … Door oxidatieve stress worden er teveel vrije radicalen of toxines gevormd. Deze tasten onze cellen en weefsels aan waardoor niet alleen ziektes ontstaan, immunteit wordt aangetast, maar waardoor we ook sneller verouderen. Detoxifying Broccoli Seed Caps  wordt vandaar ook ingezet op het domein van antiaging.

Wil je een kuur starten, begin dan met 1 capsule per dag. Nadien neem je er zo snel mogelijk 2 per dag, liefst al na een week. Detoxifying Broccoli Seed Caps neem je liefst niet op een nuchter maag. Dan staat de zuurtegraad van onze maag op 1, dat is heel zuur. Alhoewel de capsule bestand is tegen een hoge zuurtegraad spelen we toch op zeker voor een optimaal resultaat. Ideaal is daarom na de maaltijd wanneer de zuurtegraad 2 à 3 is. Om diezelfde reden neem je Detoxifying Broccoli Seed Caps best niet samen met vitamine C. Neem je ‘s morgens vitamine C bij het ontbijt? Neem dan voor de beste werking Detoxifying Broccoli Seed Caps 2 uur later.

Een Belgische primeur !

RainPharma heeft zelf het onderzoek gedaan en het supplement ontwikkeld in België. Wat dit supplement nog zo uniek maakt is dat RainPharma de claim ‘detox’ gevraagd heeft en goedgekeurd door de overheid. Dit is een Belgische primeur waar we dan ook zeer trots op zijn. 

Een doosje Detoxifying Broccoli Seed Caps bevat 150 capsules. Daar kom je dus wel even mee toe. Alhoewel ik hoop op een snelle productie van een familiverpakking. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit product voor ieder gezinslid een belangrijke betekenis zal hebben.