Onze RainPharma zijn darmvriendelijk. Waarom is dat belangrijk?

Eiwitten zijn cruciaal voor de opbouw van elke cel in je lichaam,. Waarom is het zo belangrijk dat deze eiwitten darmvriendelijk zijn? Laten we eens dieper ingaan op deze kwestie en ontdekken wat ons darmstelsel te maken heeft met onze algehele gezondheid.

Caseïnes: Eiwitten die we liever vermijden

Caseïnes, een type eiwitten, moeten we vermijden, en hier is waarom: ze worden moeilijk afgebroken in ons lichaam. Het ontbreekt ons aan de enzymen die nodig zijn om deze eiwitten effectief af te breken. Dit kan leiden tot problemen in onze darmen. Wanneer eiwitten met caseïnes uit bijvoorbeeld koemelk worden geconsumeerd, kunnen ze onverteerd blijven. Deze vormen een voedingsbodem vormen voor schadelijke bacteriën in onze darmen.

Het belang van een gezond darmstelsel

Onze darmen spelen een centrale rol in onze algehele gezondheid. Een ongezond darmstelsel kan zich manifesteren in verschillende symptomen. De meest gekende zijn een slechte huid, donkere kringen rond de ogen, gewichtsproblemen, vermoeidheid, slechte adem, onregelmatige stoelgang. Verminderde immuniteit kan leiden tot ziekte.

Hoeveel eiwitten hebben we nodig?

Ons lichaam kan slechts 20 tot 30 gram eiwitten per inname effectief opnemen. Een teveel aan eiwitten is niet zinvol, maar te weinig kan leiden tot spierafbraak. Over het algemeen heeft ons lichaam ongeveer 0,75 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht nodig. Dit komt neer op een dagelijkse inname tussen 60 en 90 gram eiwitten.

Om deze behoefte te vervullen, wordt aanbevolen om ongeveer 20 gram eiwitten per maaltijd te consumeren. Je laat dan minstens 3 uur tussen elke maaltijd. Voedingsmiddelen zoals 100 gram vlees, 150 gram vis of 2 eieren bevatten elk ongeveer 20 gram eiwitten.

De juiste eiwitbronnen kiezen

In plaats van koemelk kan je beter kiezen voor alternatieven zoals geitenmelk, schapenkaas, paardenmelk. Ook sojaproducten of andere plantaardige eiwitbronnen zoals bonen, quinoa, noten en zaden zijn een prima keuze. Een andere handige optie is eiwitten in poedervorm, zoals de RainPharma shakes.

De voordelen van de RainPharma Shakes

RainPharma shakes zijn gemaakt op basis van wei-eiwitten. Zij staan bekend als een uitstekende bron van eiwitten voor de opbouw van cellen in ons lichaam. Deze shakes zijn niet alleen van hoge kwaliteit en zuiverheid, maar ook zeer darmvriendelijk.

Met RainPharma shakes kun je ervoor zorgen dat je elke dag voldoende eiwitten binnenkrijgt. Dit is essentieel voor een gezond en evenwichtig dieet.

Stralend fit met Corporella?

Stuur een mail naar info@corporella

Een persoonlijk gesprek, informatie, een meting en bepalen van lichaamssamenstelling? 

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27