Onze Rainshakes zijn darmvriendelijk. Waarom is dat belangrijk?

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van elke cel in ons lichaam. Dus niet alleen op spierniveau zoals de meeste mensen wel weten, maar weet ook dat onze huid bijvoorbeeld voor 80% uit eiwitten bestaat. Eiwitten spelen dus ook een belangrijke rol in het verouderingsproces.

Een eiwit is een keten van aminozuren. Om er iets mee te doen in het lichaam, moeten de ketens gesplitst worden in afzonderlijke aminozuren.

Wat zijn caseïnes?

Eiwitten met caseïnes moeten we vermijden omdat zij moeilijk worden afgebroken in het lichaam. Het probleem met caseïnes is dat de aminozuren niet goed gesplitst worden. De reden hiervan is dat de mens onvoldoende enzymen heeft om dat proces tot een goed einde te brengen. Wanneer je eiwitten met caseïnes neemt uit bijvoorbeeld koemelk, kan dit veel problemen veroorzaken in je darmen. Deze onafgebroken ketens blijven namelijk in de darmen hangen en veroorzaken hierdoor een voedingsbodem voor slechte bacteriën.

Waarom schenken we zoveel aandacht aan onze darmen?

Onze darmen zijn het centrum van ons lichaam. Zij moeten in perfecte conditie zijn. Is dit niet het geval gaat onze huid er slecht uitzien, hebben we donkere kringen rond de ogen, is het moeilijk om ons gewicht onder controle te houden, worden we moe, hebben we een slechte adem, is onze stoelgang onregelmatig, maar vooral onze immuniteit wordt aangetast en daardoor worden we ziek.

 

Hoeveel eiwitten hebben we nodig?

Ons lichaam neemt niet meer op dan 20 tot 30 gram per inname voor nuttig gebruik.

Teveel eiwitten heeft geen zin, te weinig eiwitten hebben geen nut en leiden tijdens een dieet tot spierafbraak. Ons lichaam vraagt ongeveer 0,75 gram eiwitten per kilogram gewicht, dit betekent dus tussen 60 en 90 gram per dag.

Conclusie: 3 maal per dag ongeveer 20 gram eiwitten, minstens 3 uur tussen laten.

100 gram vlees, 150 gram vis of 2 eieren hebben de hoeveelheid van 20 gram eiwitten.

 

Welke soort eiwitten zijn de juiste?

We nemen beter geen koemelk, deze is voor de kalfjes. Milder voor ons lichaam zijn bijvoorbeeld geitenmelk, schapenkaas, paardenmelk, sojaproducten of andere plantaardige soorten zoals bijvoorbeeld bonen, proteïneshake, quinoa, noten en zaden. Probeer af te wisselen.

Neem ook regelmatig eiwitten in poedervorm. Poeder is een koud proces waardoor de eiwitten niet denatureren en nuttig blijven wanneer zij ons lichaam binnentreden. Het heeft dus geen nut om veel vlees te eten omwille van het bakproces.

Gebruik zeker geen shakes van klassieke proteïnediëten. Zij bevatten hoge concentraties aan caseïnes.

 

Pluspunten van de Rainshakes.

Rainshakes zijn gemaakt op basis van wei eiwitten. Wei eiwitten zijn de beste bron van eiwitten voor de opbouw van de cellen in ons lichaam. De shakes van Rainpharma zijn momenteel de meest zuivere en kwalitatieve op de markt, alsook het meest darmvriendelijk. Deze shakes zijn eenvoudig klaar te maken. Je kan deze ook combineren met andere gerechten. We maken de grote fout om ’s morgens geen eiwitten te eten en alles naar de avond te concentreren. Je kan dit oplossen door bijvoorbeeld een fruitsmoothie te maken met amandelmelk o.d. en een schepje golden shake toe te voegen. Deze golden shake kan je ook toevoegen aan soep, mits eerst een beetje te laten afkoelen. Of meng deze golden shake eens met een superfood, zoals rode bietenpoeder. Je kan eindeloze combinaties verzinnen. Of je houdt het simpel en kiest voor een Rainshake  met een smaakje met enkel fris water. Simpel maar gezond en lekker!

 

 

Hieronder vind je welke smaken er beschikbaar zijn:

 https://corporella.be/product-categorie/eiwitshakes/