6 redenen om beter te slapen.

Waarom een goede nachtrust essentieel Is voor een stralende huid.

Een goede nachtrust is niet alleen belangrijk voor je algehele gezondheid, maar het speelt ook een cruciale rol in het behouden van een gezonde en stralende huid. Laten we eens kijken naar zes redenen waarom voldoende slaap essentieel is voor een mooie huid.

Verergering van huidaandoeningen

Onvoldoende slaap kan bestaande huidaandoeningen verergeren. Meer ontstekingen kunnen leiden tot een toename van puistjes, een gevoeliger huid en meer allergische reacties en irritaties.

Afbraak van collageen en hyaluronzuur

Te weinig slaap kan de natuurlijke schoonheid van de huid aantasten. Verhoogde ontstekingen in het lichaam kunnen leiden tot een afbraak van collageen en hyaluronzuur, twee essentiële moleculen die de elasticiteit van de huid behouden en de huid laten stralen.

Impact op het immuunsysteem

Een gebrek aan slaap kan het immuunsysteem ontregelen, waardoor men vatbaarder wordt voor ziekten en huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Uiterlijke verschijning

Tijdens de slaap wordt het vochtgehalte van het lichaam hersteld. Onvoldoende slaap kan leiden tot wallen, kringen onder de ogen, een droge huid en zichtbare rimpels.

Verouderingsproces versnellen

Diepe slaapfases spelen een cruciale rol bij het herstel van beschadigde cellen. Een slaaptekort kan dit herstelproces verstoren, waardoor het verouderingsproces van de huid versnelt.

Invloed op gewichtstoename

Voldoende slaap kan helpen om het hongergevoel overdag te verminderen, wat kan bijdragen aan het behouden van een gezond gewicht en dus ook een gezonde huid.

Onze oplossingen voor een betere slaap.

Ultra Omega Zen zorgt voor een betere slaapkwaliteit en vermindert stress, wat weer resulteert in een gezondere en mooiere huid. Water Relax bevat magnesium, hét ‘loslaatmineraal’ bij uitstek. Yoga helpt je inslapen en brengt rust in je hoofd. Neem daar nog Anti Aging Powder en je hebt je schoonheidsslaapje.

Op zoek naar persoonlijk advies voor een beter slaappatroon?

Heb je vragen over hoe jij je huid in een optimale conditie krijgt?

Stuur een mail naar info@corporella

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27