Waarom zou ik extra supplementen nemen? Ik eet toch gezond!


Waarom Voedingssupplementen een Aanvulling Kunnen Zijn Op Een Gezond
Eetpatroon

Het is een veelgehoorde opvatting: “Ik eet gezond, dus waarom zou ik extra supplementen moeten nemen?” Deze vraag komt vaak naar voren, maar het antwoord ligt in de veranderingen in onze voedselbronnen en -productie. Hieronder leggen we uit waarom het nemen van extra vitaminen en mineralen een verstandige keuze kan zijn, zelfs als je al gezond eet.

Uitgeputte Voedingsbodem

Vroeger was een uitgebalanceerd dieet voldoende om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. Echter, door het gebruik van industriële kunstmest zijn de mineralen in de voedingsbodem sterk uitgeput. Hierdoor bevat ons voedsel tegenwoordig ernstige tekorten aan essentiële mineralen die voorheen vanzelfsprekend waren. Bijvoorbeeld, om dezelfde hoeveelheid mineralen binnen te krijgen als vroeger, zijn nu veel meer spinazieplanten nodig.

Verlies van Voedingsstoffen door Voedselverwerking

De productie van bewerkt voedsel is de laatste decennia sterk toegenomen, samen met de opkomst van de fastfoodcultuur. Tijdens de verwerking van voedsel verdwijnt een groot deel van de benodigde vitaminen en mineralen, nog voordat het voedsel bij ons terechtkomt.

Impact van Chemische Verdelgingsmiddelen

Chemische verdelgingsmiddelen in de landbouw beïnvloeden ook de kwaliteit van ons voedsel. Ondanks het wassen van voedsel blijven pesticiden aanwezig, wat schade aan onze darmcellen kan veroorzaken en ons immuunsysteem negatief beïnvloedt.

Milieuverontreiniging

Milieuverontreiniging, waaronder chemische toevoegingen aan voedsel en luchtverontreiniging, draagt bij aan de uitdagingen van het behouden van een gezond dieet.

De rol van voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen daarom een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van ons immuunsysteem, het voorkomen van ziekten en het bestrijden van ouderdomsverschijnselen. Hoewel supplementen geen vervanging zijn voor een gezond dieet, kunnen ze wel helpen om de tekorten aan voedingsstoffen aan te vullen die moeilijk te verkrijgen zijn via voeding alleen.

Let op dat je niet op eigen houtje gaat avonturen. Het is belangrijk dat je geadviseerd wordt door een professional die voor jou de beste keuze maakt met hoogwaardige, kwalitatieve, orthomoleculair samengestelde producten.

We benaderen wel graag het belang om bewust te kiezen voor een gezonde voeding, waarbij onbewerkte voedingsmiddelen de voorkeur hebben. Voedingssupplementen kunnen dan een waardevolle aanvulling zijn om eventuele tekorten aan te vullen en zo een optimale gezondheid te behouden.

Meer weten over de aanvulling met voedingssupplementen?

Wij helpen je graag met gepersonaliseerd advies.

Stuur een mail naar info@corporella

Een persoonlijk gesprek, informatie, een meting en bepalen van lichaamssamenstelling? 

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27