Rainpharma dieet versus klassieke proteïnediëten

Je zal het wel al lang door hebben, maar ik ben fan van Rainpharma.

 

Ik probeer nu al ruim 16 jaar mijn patiënten te begeleiden naar  hun streefgewicht.

Aanvankelijk werd ik in de wereld gedropt van de klassieke proteïnediëten. Ik noem geen merken, het zijn er ook zoveel. Zakjes, koeken, repen, wafels, het leek hier wel een snoepwinkel. Enkele vitaminen werden toen ook aanbevolen, maar toch wel heel beperkt waardoor steeds wederkerende neveneffecten z’n kop opstaken. Krampen in de benen, darmklachten, vermoeidheid, zich down voelen, snel terug bijkomen,…

Puur1

 

Enkele jaren geleden maakte ik kennis met de orthomoleculaire geneeskunde, en toen is er voor mij echt heel wat veranderd. Hier gaat men er vanuit dat alles wat wij eten en drinken onze cellen moeten voorzien van de  nodige vitaminen en mineralen. En dat is nu net hetgeen het Rainpharma dieet nastreeft.

Bij Rainpharma gaat het tevens niet enkel over ‘diëten’ maar over een levensfilosofie. Eerst proberen we de overtollige kilo’s die ons ongezond maken er af te krijgen om daarna over te schakelen naar een ommekeer in je eetpatroon die echt je leven drastisch zal verbeteren op gebied van algemene gezondheid en welbevinden. De fans van boeken van Pascale Naessens en Sandra Bekkari bijvoorbeeld weten meteen waar het over gaat. We leren terug naar de natuur te gaan. Geen bewerkte voeding, geen geraffineerde koolhydraten. Alles zoveel mogelijk in zijn pure vorm.  En je voelt je een pak beter.

 

Na veel leren, vallen en opstaan had ik door dat het niet gaat om een ideaal gewicht, maar wel om een gezond gewicht. Iedereen is anders gebouwd en heeft een andere levensstijl. Ik kijk naar de persoon die voor me zit en niet naar de tabellen van vetpercentages, BMI, kortom naar de statistieken.  Ieder mens heeft z’n eigen noden en behoeftes. Een bouwvakker heeft een ander gewicht nodig dan iemand die gans de dag aan z’n bureau zit.

Sommige vrouwen willen ook absoluut een bepaald gewicht bereiken en geraken gefrustreerd wanneer dit niet lukt.

Kijk niet naar dat cijfer, maar luister naar je lichaam. Kan je de kleren dragen die je het liefste ziet, zit die lievelingsjeans niet te strak? Maar vooral, kan je met dit gewicht alles doen wat je wil. Kan je je beroep uitoefenen, beweeg je comfortabel, doen je knieën geen pijn meer, zijn de opvliegers van de menopauze onder controle…Dit zijn veel belangrijker parameters om te bepalen wat jou ideaal gewicht is. Je kan namelijk een laag cijfer op de weegschaal vertonen, maar je je toch niet zo geweldig voelen.

 

 

Ik heb destijds ook ingezien dat er in de klassieke proteïnediëten allerlei toevoegingen zitten die zo schadelijk zijn voor ons lichaam dat ze ons ziek maken. En dan gaat het voornamelijk over beschadiging van de darmen. Het centrum van ons lichaam, waar bovendien onze immuniteit wordt bepaald.Puur3

Met schadelijke stoffen bedoelen we voornamelijk aspartaam, caseïnes. Ook gluten is voor velen onder ons een schadelijk product. Maar ook kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen tasten ons lichaam aan. Sinds ik dat weet is gans mijn ‘snoepwinkel’ buitengevlogen en werk ik enkel nog met het Belgische Rainpharma. Dit is momenteel het enige product op de markt dat deze normen nastreeft. Men heeft al deze ingrediënten eruit gehaald en streeft naar puur natuur producten en hoogwaardige ingrediënten die ons lichaam niet ziek maken.  Eerlijke producten, no nonsens.

Het verschil met de klassieke proteïnediëten is immens. Mijn mensen vermageren sneller, maar kunnen hun gewicht ook beter behouden. Bovendien voelt men zich gedurende gans het dieet fit. Niet onbelangrijk voor de hedendaagse mens met z’n altijd veel te drukke agenda. En we gaan er ook beter uitzien want onze huid wordt gedurende gans het proces opgebouwd door de eiwitten en krijgt een stralende look, mede door de supplementen.

 

Te vaak zie ik ook dat mensen hun producten kopen op internet omdat ze wel weten hoe ze het moeten doen omdat een vriendin van hen het uitgelegd heeft of omdat ze veel gelezen hebben over diëten, en nu wel weten hoe het moet. Mijn ervaring leert dat dit niet goed  loopt. Daarom houden wij begeleiding hoog in het vaandel. Ook na het bereiken van uw doel, blijven wij u opvolgen. Een belangrijk steuntje in de rug, zo blijkt. En soms kijk ik dan ook een beetje streng…dat werkt ook blijkbaar motiverend…