Risotto met pompoen en kabeljauw op z’n vel gebakken

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g pompoen
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 100 g Pecorino
  • Wilde paddenstoelen (zoals bv. paddenstoelenmengeling van Albert Heijn)
  • 1 teen knoflook
  • Takje tijm
  • Takje rozemarijn
  • 2 stukken kabeljauw van +- 150 g
  • Pezo

Bereidingswijze

Snijd de pompoen in blokjes en stoom of kook deze gaar. Intussen kan je de bloemkoolrijst stoven in een beetje olijfolie op een matig vuur. Als de pompoen gaar is, rasp je de Pecorino erover en mix je tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Zodra de bloemkool gaar is, meng je de pompoencrème eronder. Deze smeuïge risotto kan je eventueel op voorhand maken. Zo heb je hem maar op te warmen vlak voor het serveren.

Snijd een teentje knoflook fijn en fruit in wat olijfolie. Snijd de paddenstoelen in kleinere stukken. Voeg de paddenstoelen, tijm en rozemarijn aan de look toe en laat even op een hoog vuur garen. Roer regelmatig zodat de paddenstoelen niet aanbakken. Na enkele minuten zet je het vuur wat zachter en voeg je zwarte peper en zout naar smaak toe.

Kruid de kabeljauw en bak eerst de kant zonder vel in een pan met wat olijfolie op een hoog vuur. Draai de vis om (voorzichtig zodat hij niet uit elkaar valt) en zet dan het vuur wat zachter. Laat de kabeljauw rustig garen.

Als alles gaar is, dresseer je de groenten en vis op een mooi bord. (gebruik eventueel een ring om daar de risotto in te presenteren). Vervang de kabeljauw door Halloumi dat je kort aanbakt in wat olijfolie, voor een vegetarisch hoofdgerecht.

Dit gerecht kan gegeten worden tijdens het Rainpharma Smart Nutrition Project

Wil je hier meer over weten? Contacteer ons dan snel. Graag begeleiden we jou naar een fleurig, licht en fit lichaam. Doe je mee? 

Bel 03 488 02 74 voor Lier of 015 43 33 64 voor Mechelen

info@corporella