Van bewegen krijg je energie.

Sporten is echt niets voor mij.

En als ik op dieet ga moet ik intensief sporten om te kunnen afvallen.

Ik ben veel te moe als ik van mijn werk kom.

En vroeger opstaan zie ik helemaal niet zitten.

Ik heb veel slaap nodig. 

Als we over sporten spreken, krijg je meteen een beeld over kilometers lopen, uren fietsen of zitten te zwoegen in de fitness. Je ziet jezelf al in het zweet staan en krijgt al vooraf een afkeer. Sporten is voor iedereen anders. Een wandeling kan voor jou al sporten betekenen. Voor een ander is een marathon lopen nog niet genoeg. 


Het gaat niet over “om ter meeste”, het gaat over een bewegingsvorm vinden die bij je past, die je graag doet en waar je ook voldoening uithaalt. Als je nu al eens begint met elke dag een wandeling te maken. Zet je wekker eens een half uurtje eerder. Benut die tijd om te wandelen in plaats van doelloos te zitten staren naar je telefoon. Merk na dit half uurtje de energie op die je daar van krijgt, een kleine inspanning die maakt dat je fris aan de dag kan beginnen. In het begin zal dit pijn doen om vroeger op te staan. Maar van zodra je merkt hoeveel deugd je daarvan hebt, wordt dit een gewoonte en zal je het niet meer kunnen missen.

Toch liever ’s avonds bewegen? Ga na je dagtaak niet in de zetel zitten of je geraakt er niet meer uit. Ga meteen na je dagelijkse activiteiten nog een wandeling maken. De kans is groot dat je niet meer in de zetel wil zitten en dat je zelfs energie vindt om nog een klusje te klaren dat al zo lang lag te wachten. Je leest het goed. Van bewegen en sporten krijgen je energie. Daarom moet je oppassen dat je niet overdrijft. Als je ’s avonds intens sport, komt er adrenaline vrij, krijg je bakken energie en kan je misschien niet goed inslapen. Dit is uiteraard individueel zeer verschillend. Luister daarom ook naar je lichaam en volg je bioritme voor het beste effect.  

Wil je een steviger lichaam, zal je ook krachtoefeningen moeten doen. Hou je echt niet van sporten en zoek je naar weinig inspanning met snel resultaat? Dan is de Power Plate een oplossing. Op een half uurtje tijd kan je alle spieren in je lichaam trainen. Een sterker lichaam vormt niet alleen je silhouet. Het draag ook bij tot de dagelijkse verbranding. Voor iedere 100 gram spieren die je bijmaakt, verbrand je vanzelf 100 Kcal extra. Als dat geen geschenk is. 

TIP

Beweeg iets meer, overdrijf niet,

Maak dagelijks een wandeling.

Vergeet niet je spieren sterker te maken. 

De eerste 3 beurten op de Power Plate worden begeleid. Daarna kan je helemaal zelf aan de slag, zo makkelijk is het. 

Wil je er meer over weten?

☎️ 03 488 02 74

💻[email protected]

Of maak een afspraak bij Alex voor een eerste kennismaking met de Power Plate of begeleide sessie.