Verbeter Jouw Bloedsuikerspiegel met Balanced Sugar System en Continue Suikeranalyse

Hoe we jouw nog beter kunnen helpen naar een gezonde levensstijl.

Met trots introduceren we Balanced Sugar System: een nieuw, innovatief voedingssupplement dat jouw gezonde levensstijl verder ondersteunt.

Bij RainPharma staat innovatie centraal! Het Research & Development team volgt de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen dan ook nauw op de voet en is voortdurend bezig met het maken van nieuwe formules. Omdat uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek het belang van een stabiele bloedsuikerspiegel naar voren komt,  koos RainPharma een innovatief supplement toe te voegen aan de collectie orthomoleculaure voedingssupplementen: Balanced Sugar System.

Balanced Sugar System

Balanced Sugar System is een innovatief supplement, met als sleutelingrediënt het gepatenteerde Reducose®. De inname van Reducose® bij een koolhydraatrijke maaltijd helpt de opname van suikers te verminderen en heeft zo een stabiliserend effect op je bloedsuikerspiegel. Daarnaast werkt Balanced Sugar System ook in op je darmgezondheid, mede dankzij vitamine B2, wat een rol speelt bij het behoud van gezonde slijmvliezen, waaronder het darmslijmvlies.  

De rol van reducose® in je koolhydraatmetabolisme 

Je koolhydraatmetabolisme is het mechanisme dat je lichaam gebruikt om energie uit je voeding te halen. Tweevoudige en meervoudige koolhydraten uit voeding worden door je lichaam afgebroken tot glucose, de belangrijkste bron van energie voor je cellen. Een voorbeeld van tweevoudige koolhydraten is bijvoorbeeld sacharose (riet- of bietsuiker), wat tegenwoordig toegevoegd wordt aan heel wat bewerkte voeding. Meervoudige koolhydraten vind je onder andere terug in pasta, brood, rijst en zetmeelrijke groenten. 

De omzetting van deze koolhydraten naar glucose zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel en kan zo voor een disbalans zorgen.   Reducose® is een gepatenteerd extract van de bladeren van de witte moerbei plant. Verschillende klinische studies tonen aan dat de inname van Reducose® vóór een koolhydraatrijke maaltijd helpt om de opname van koolhydraten te verminderen, waardoor de piek in je bloedsuikerspiegel tot wel 40% minder hoog is (1,2). Bovendien heeft de inname van Reducose® voor één maaltijd ook een effect op je bloedsuikerspiegel na een volgende maaltijd, dankzij het  ‘second meal effect’ (1).  Zo ondersteunt Reducose® je koolhydraatmetabolisme, op lange termijn. RainPharma voegde ook vitamine B6 toe aan de formule van Balanced Sugar System. Vitamine B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van glycogeen – een door je lichaam opgeslagen vorm van glucose. Daarnaast ondersteunt vitamine B6 ook de regulering van de hormonale activiteit.   

 (1) PYN-IM-005, REDUCE study. Unpublished. (2) Gheldof et al., 2022. Nutrients, 14:2674​​​​​​​

Gezonde darmen

En er is meer. Dat Reducose® de afbraak van koolhydraten tot glucose vermindert, heeft niet enkel een effect op je bloedsuikerspiegel, maar ook op je darmen. De onverteerde koolhydraten worden namelijk verder geleid naar je dikke darm, waar ze gefermenteerd worden door je darmbacteriën (3). Om je darmgezondheid verder te ondersteunen, voegden ze ook vitamine B2 toe aan de formule, wat zorgt voor het behoud van gezonde slijmvliezen, waaronder het darmslijmvlies.  

(3) PYN-IM-007 (2022): Impact of Reducose on 13C Breath Recovery Using the 13C Sucrose Breath Test

De beste opneembaarheid

Om de beste opneembaarheid te garanderen, koos RainPharma ervoor om ook het innovatieve quercetine toe te voegen aan de formule van Balanced Sugar System. Quercetine in combinatie met Reducose® zorgt namelijk voor een betere opname van beide stoffen. Meer bepaald voegden ze Quercefit® toe, een specifieke vorm van quercetine die tot wel 20 keer beter wordt opgenomen door je lichaam. 

Gebruik 

Neem 1 capsule Balanced Sugar System per dag, 10 à 15 min voor je maaltijd die het meest rijk is aan koolhydraten. Denk bij een koolhydraatrijke maaltijd aan zetmeelrijke groenten, zoals wortelen en (zoete) aardappelen, of aan pasta, brood of rijst.  

Kom alles te weten over jouw bloedsuikerspiegel

Meten is weten 

Wil je weten hoe het met jouw bloedsuikerspiegel is?

Boek dan je afspraak voor een continue suikeranalyse. Aan de hand van een glucose sensor (ingebracht in de bovenarm) meten we op elk moment van de dag gedurende 14 dagen hoe jouw bloedsuikerwaarden veranderen onder invloed van voeding, beweging, slaap, stress en meer. In combinatie met een voedingsdagboek brengen we jouw suiker respons in kaart wat toelaat om een gepersonaliseerd voedingsplan op te stellen. Ook kunnen we dankzij deze analyse beter adviseren op welk tijdstip je de Balanced Sugar System het best inzet.  

Balanced Sugar System is HIER verkrijgbaar, of in onze winkels in Lier of Mechelen.  

Meer weten over de voordelen van een gezonde bloedsuikerspiegel en wat Balanced Sugar System voor jou kan betekenen? Maak snel een afspraak voor uitleg en advies op maat.

Stuur een mail naar info@corporella

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27