Jouw Huidverzorging tijdens de Zomermaanden: Tips en Tricks

Hoera, het is zomer!

Gedurende de warme maanden kom je (als je geluk hebt 😉 ) in contact met zeewater, zonneschijn en nieuwe externe stoffen die op je gelaat terechtkomen. Je beweegt soms wat intenser, of juist heel wat minder. Ook je eetpatroon kan veranderen. Vaak grijp je tijdens verlofdagen naar makkelijke snelle snacks die meer suikers en vetten bevatten dan je gewend bent in het dagelijks leven. (pssst… de lekkere repen van Okono zijn een heerlijk alternatief😋 ) Dit geldt natuurlijk niet voor ieder van ons! Maar al deze kleine aanpassingen hebben voor- en nadelen voor onze huid. Het is dus aangeraden om je huidverzorging lichtjes aan te passen. Laten we eens overlopen hoe je je egale en zachte huid kan behouden tijdens deze schommelende omstandigheden. Jouw Huidverzorging tijdens de Zomermaanden: Tips en Tricks

Hydratatie is Key

Om afvalstoffen sneller te detoxen, vochtverlies van zweet te compenseren en onze doorstroming te optimaliseren, raden we altijd aan om voldoende te hydrateren. Tijdens de zomerperiode mag dit nog extra om sneller weer een zuivere huid te ontwikkelen. Geen waterfanaat? Dan kunen we de Fresh Shakes van RainPharma aanraden: een gezonde frisdrank met natuurlijke smaken van gember, perzik, komkommer en munt. Met vers fruit, ijsblokjes, een muntblaadje en een ecologisch rietje tover je een mocktail op tafel. Zonder toegevoegde suikers én lekker fris.

Natuurlijke Verzorging voor Optimale Hydratatie

Om de hydratatie voldoende vast te houden, verdient je huid de beste natuurlijke verzorging. We hebben hier een mooie selectie van RainPharma. De Faithful Face Guard is de beste keuze als dag- en nachtcrème voor het gelaat. Hierin hebben we nog wat meer specifieke keuzes voor de vette, droge of gevoelige huid. Samen maken we voor jou de beste keuze.  In de douche kiezen wij voor milde Skin Washes, met de heerlijke geuren van essentiële oliën, en de hydraterende After Oils. Wanneer je liever voor een subtielere geur of geurloze opties verkiest, raden we ons gamma van Ray aan.

Correcte Reiniging voor een Stralende Huid

Naast natuurlijke verzorging staat een grondige correcte reiniging van je huid centraal. Voor het gelaat mag dit in de ochtend én voor het slapengaan. Wij raden de Dubbele Reiniging van RainPharma aan. De Amazing Oil Cleanser of Advanced Precleanser (voor waterproof make-up) zijn gevormd op oliebasis. Dit breng je aan op een droog gelaat. Olie trekt andere oliepartikels aan; al het overbodige op je gelaat, wordt verzameld door deze Cleanser. Met water wordt deze olie melkachtig van textuur, dit mag op je gelaat vermengd worden met de Dedicated Face Wash. Opnieuw met een kleine hoeveelheid water kan je dit zacht afspoelen. Zo heb je een volwaardige, maar zachte reiniging.

Invloed van Slaap, Rust en Stress

Onze slaap-, rust-, en stressperiodes tonen allemaal hun effect op je gelaat. In een vakantie setting kan vooral ons slaappatroon fluctueren en minder structuur bevatten. Daaruit volgt dat er meer of juist minder stress door ons lichaam stroomt. Om balans te brengen, kan je ondersteunen met voedingssupplement Omega Zen en/of Yoga van RainPharma. De Omega 3 vetzuren en saffraan werken samen om melatonine en serotonine aan te maken en zo een goede nachtrust te garanderen. Yoga bevat ook een ‘uit-knop’ dankzij GABA of boterzuur. Deze combinatie helpt je om beter te slapen én rust te vinden in je hoofd. 

Voorkom en Behandel Huiduitslag

De zomer is wel een ‘betere’ periode richting huiduitslag. Eczeem kan bijvoorbeeld minder aanwezig zijn bij zonneschijn. Dit kan gebeuren door de extra aanmaak van vitamine D. Wel opletten, de huid mag niet beginnen zweten. Zweet kan immers nieuwe gevoelige vlekken vormen waar het jeukt, die we dan weer terug onbewust (bv in onze slaap) aanraken en soms wondjes creëren; onze handen bevatten te veel bacteriën om ontstekingsreacties te vermijden.

De unieke formule van deze prebiotische bodylotion met actieve bestanddelen draagt bij tot de ondersteuning van goede bacteriën op de huid en remt de aanhechting van slechte bacteriën af.

PS: Als je veel zweet kunnen we je zeker helpen met deo’s van Ray. Kies je voor de Pink Grapefruit, Oolong Tea of Lavendel? Ben je geen fan van geuren? Dan is de geurloze deo van Ray jouw beste keuze! Heb je ook al onze refill verpakking ontdekt? Goed voor 2 navullingen, ecologisch en duurzaam in één.

Bescherming tegen de Zon

Vergeet je vooral niet te beschermen tegen de schadelijke neveneffecten van onze geliefde zonnestralen. Daarvoor kiezen wij voor Sunscreen en Aftersun van Ray. Eco Friendly, zonder witte waas, met een neutrale geur. Kom maar testen in onze Corporella winkel in Lier of Mechelen!

Extra Verzorging voor je Haar

Je haren kunnen ook genieten van een extra diep treatment na een dag vol uitdrogend zeewater of zonlicht. Je kan vaker het Enchanting Hair Serum van RainPharma aanbrengen of het Shine & Repair Hair Mask een nachtje laten inwerken op je kapsel vooraleer je het reinigt. Misschien was je je haar minder vaak? Op deze niet-was-dagen kan je een refresh doen met water en een beetje serum.

Positieve Invloeden van de Zomer

En zeker niet te vergeten, de zomerperiode heeft natuurlijk ook positieve invloed op ons! De zon zet je lichaam aan het werk om vitamine D aan te maken. Deze vitamine D werkt dan weer voor ons botweefsel, het tegengaan van ontstekingen en versterken van onze immuniteit. Ook endorfinecafeïne en serotonine schieten de hoogte in door de opname van zonnestralen. Genieten maar van de energieboosts en gelukshormonen!

Kies je voor een staycation en wil je je laten vertroetelen door magische handen en met een stralende huid en uitgerust gevoel naar huis gaan? Gun jezelf een beetje me-time. Je krijgt naast dit wellness moment, indien gewenst ook het beste professionele advies voor een stralende huid. Onze verzorgingen gaan door in Lier.

Je kan hier een afspraak boeken:

Mail naar [email protected] of bel 034880274.

Bij Corporella geven we je graag persoonlijk advies. Kom langs in één van onze winkels in Lier of Mechelen en wij maken samen met jou de beste keuze. Heb je huidproblemen of wil je werken aan huidverbetering? Wij zoeken samen met jou naar een mogelijke oorzaak van een huiduitslag en bieden je de beste keuze van producten aan. 

Antwerpsesteenweg 212, LIER

Guldenstraat 27, MECHELEN