Volgend jaar wordt het beter! Doe mee met onze immuniteitsbooster.

Kan jij het woord corona of covid nog horen? De meeste mensen rollen meteen met hun ogen. Iedereen is het grondig beu. Hier is het niet anders. Wat een contrast met enkele maanden geleden. Toen was iedereen zo positief gestemd, waren we blij dat we terug mochten afspreken met vrienden, dat we op reis mochten, dat ons mondmasker af mocht. En nu voelt het terug naar af. We zitten in een ware impasse. 

Positief blijven

Bijna twee jaar zijn we al aan het vechten tegen het bewuste virus. De laatste dagen worden de discussies alsmaar heviger over hoe we het nu beter zouden kunnen aanpakken. Moeten we ons nu best wel of niet laten vaccineren? De regels worden terug strikter. Betogingen die uit de hand lopen. Het overlegcomité zal binnen enkele weken opnieuw evalueren, …  

Ondertussen zitten we bovendien opnieuw in de donkere periode. Het wordt kouder, de dagen worden korter en we zitten meer binnen. We kruipen terug in ons schelp. Het zijn voor veel mensen sowieso al moeilijke periodes, maar nu wordt dit nog eens extra benadrukt. We voelen het ook aan onze klanten en patiënten. De moraal werd bij menig mensen opnieuw onderuit gehaald. Veel mensen die op dieet stonden en goed bezig waren, laten zich gaan. Mensen die begonnen te sporten hebben het opgegeven. Mensen die depressieve gevoelens hebben. De moed is gezakt, velen hebben het gewoon ontzettend moeilijk. 

Als er iets is waar wij het met Corporella moeilijk mee hebben dan is het negativiteit.  Ons team is dan ook unaniem in de beslissing om hier samen iets aan te doen. Eerlijk gezegd was er bij onszelf de rek ook wel een beetje uit. We hebben afgelopen week dan ook eens bij onszelf stil gestaan over hoe wij op dit moment in het leven staan en of we nog wel even goed bezig zijn als wat we onszelf wijs maken. De waarheid is dat ook wij één voor één werkpunten hebben waar we dringend terug moeten bijschaven. Alleen door te handelen, door te doen, door er in te vliegen kunnen we bijdragen aan een positieve mindset. En zo kwam ons nieuw project tot stand.

Ons project

Wat mij persoonlijk vooral stoort aan de huidige situatie is dat er veel regels worden opgelegd, maar niet echt aan sensibilisering wordt gedaan. Wie zijn die risicogevallen? Wat is een onderliggend probleem, maar vooral wat kunnen we eraan doen?

Met ons team hebben we er al vaak bij stil gestaan de afgelopen twee jaar. We hebben detox periodes ingelast. Toevallig exact een jaar geleden hebben we onze Challenge Groep 4 Fun opgestart. We hebben mekaar uitgedaagd en ondersteund. Gezamenlijke programma’s werden in het leven geroepen om een paar of meer kilo’s te verliezen, om beweging te promoten, enz …  We hebben dit vooral gedaan om jou en onszelf te motiveren om gezonder te eten, om meer te bewegen, om onze levensstijl te verbeteren.

Maar wat met onze immuniteit?  Daar gaat het tenslotte toch om. Als het allemaal klopt wat de wetenschap zegt, dan wordt het volgens ons hoog tijd dat we werken aan weerstand, aan immuniteit. 

Door dit met ons team te bespreken kwamen we tot het idee om die sensibilisering een beetje op ons te nemen. Bovendien beseften we hierdoor dat we zelf ook zeer veel werk hebben. Er zijn zoveel punten aan onze dagelijkse levensstijl die we zouden kunnen verbeteren. We beginnen daarom eerst en vooral met ons zelf. Wil je meedoen? Wil je ook mee je immuniteit boosten? Spring dan maar mee op de kar. Dit wordt ons nieuw project, samen met jou, voor de komende maand. 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Hoe kunnen wij jou tips geven om die immuniteit op te krikken en hoe begin je daar nu aan? Dankzij de diversiteit in ons team, de verschillende disciplines, de kennis, de producten en de behandelingen die wij aanbieden hebben wij dit voor jou samengevat.

We zullen hierbij diverse thema ’s en onderwerpen behandelen. Hoe begin je eraan? We hebben natuurlijk ook niet alle antwoorden in pacht maar door onze kennis kunnen we je zeker mee op weg helpen. 

Stel niet uit tot na de feestdagen. 

Vaak loopt het op het einde van het jaar goed fout, laat men zich nog eens goed gaan en worden wilde plannen gesmeed voor na Nieuwjaar. 

1 januari stop ik met roken. 

Het is niet meer zo lang tot Kerstmis. Het heeft geen zin meer om nu op dieet te gaan. 

Na Nieuwjaar begin ik te lopen. 

Als de feestdagen voorbij zijn ga ik naar de dokter om mijn rugpijn te behandelen. Ik zit er al zo lang mee. Op een maand zal het nu ook weer niet komen. 

Ik kan nu toch niet stoppen met alcohol drinken. Binnenkort wil ik toch wel een glaasje bubbels drinken om te klinken op het nieuwe jaar. 

Ik zou eens een afspraak moeten maken bij de tandarts. Dat is voor na nieuwjaar. 

Ik wil graag een gesprek met mijn werkgever over mijn toekomst. Ja, nu moet ik daar ook niet mee afkomen. Die is nu met andere zaken bezig. 

Ik ben al een paar jaar niet naar de gynaecoloog geweest. Dat zal voor na Nieuwjaar zijn. 

Voorbereiding is alles

Meestal denken we na over wat we zullen ondernemen nà de feestdagen. Als we nu eens anders handelen. Als we nu eens beginnen met onze levensstijl nu aan te pakken. Dan hoeven we ons na de feestdagen niet bezig te houden met goede voornemens, want wij hebben de trend al gezet.

Een paar kleine aanpassingen zijn dan voldoende om het nieuwe jaar in te zetten. Is het niet beter om er nu al mee bezig te zijn in plaats van goede voornemens uit te spreken met Nieuwjaar en na twee dagen al te hervallen in oude patronen? Als je nu al start met gewoontes te automatiseren zal je na de feestdagen de draad snel terug kunnen oppikken. Voorbereiding is alles. In plaats van te wachten op de feestdagen en nu al te mijmeren over welke goede voornemens we nu weer gaan uitspreken, willen we jou en onszelf liever nu al voorbereiden.

Ons project is tweeledig.

We hebben met ons team opgelijst waar wij als individu moeten aan werken. Maar wat we ook voor ogen hebben is dat we ook jou willen helpen om die immuniteit op te bouwen. In het begin van de lockdown hoorden we vaak ‘samen sterk’. Laten we dat terug in gedachten houden.

Enerzijds willen we werken aan onze immuniteit, bouwen we onze weerstand op en werken we aan een gezond lichaam met een positieve mindset. Is dit allemaal nog wat vaag voor jou? Van zodra we je vertellen hoe je immuniteit kan opbouwen zal het zeker duidelijk worden welke jouw werkpunten zijn en komen de doelstellingen vanzelf.

Anderzijds hebben we nog een dikke maand tot Kerstmis. Wat wil jij veranderen? Wat wil jij volgens jaar anders doen? Sta eens stil bij jezelf en durf luidop uitspreken hoe je je voelt. Neem een notaboekje bij de hand en schrijf jouw werkpunten neer. Schrijf ook je doelen op. Als je noteert waar je wil aan werken, en je leest dit elke dag opnieuw, wordt het makkelijker om de juiste stappen te nemen om er naartoe te werken. 

Doe je mee? Vraag je schriftje en balpen als je langskomt. Wij helpen je graag mee op weg. 

If I write it down you can make it happen

Wat zegt de wetenschap over corona en immuniteit?

Menig wetenschappers hebben ons de afgelopen tijd meer dan duidelijk gemaakt dat een sterk en gezond lichaam minder snel ziek wordt. Het is niet omdat je immuniteit sterker is dat je niet kan ziek worden. Maar als je ziek wordt, kan je lichaam het ook beter aan en zal je sneller herstellen. De kans is kleiner dat er dan een ziekenhuisopname nodig is. De revalidatie zal minder lang duren, het traject wordt minder pittig en de gevolgen zijn kleiner of niet zo zwaar om te dragen.

Jammer genoeg is onze overheid daar veel te weinig mee bezig. Ze zeggen wel dat we aan onze immuniteit moeten werken, maar wat is dat nu eigenlijk en vooral wat doe je eraan?

Over immuniteit

Immuniteit is een zeer brede term die vanuit zoveel hoeken kan benaderd worden. Je denkt vast aan gezonder eten en meer bewegen. Was het maar zo simpel. Je kan inderdaad van binnenuit werken door je voeding aan te passen, maar het is echt veel meer dan dat. Hormonen die in de war zijn, chemische producten om je te wassen, stress, slecht slapen, allergieën, kwaaltjes en zo veel meer kunnen storende factoren zijn voor je immuniteit. 

Het lichaam heeft een aangeboren vorm van immuniteit. De huid, slijmvliezen, haren en trilhaartjes in je neus en luchtwegen vormen een fysieke barrière voor ziektekiemen en lichaamsvreemde stoffen. Ons lichaam produceert ook verschillende bacteriedodende stoffen zoals  maagzuur, urine, speeksel, talg, tranen en zweet.

Immuniteit kan je ook verwerven door training. Het immuunsysteem wordt sterker telkens het in contact komt met nieuwe ziektekiemen. Het leert bij en wordt steeds sterker. Naarmate je veroudert wordt je immuunsysteem zwakker, maar wat nog belangrijker is je levensstijl die bepalend is voor je weerstand. 

Je kan je immuunsysteem sterker maken en dus trainen door een gezonde levensstijl.

Je kan op verschillende domeinen werken aan je immuniteit: van binnenuit, van buitenaf, beweging en levensstijl. We zullen gedurende de komende weken deze domeinen toelichten. Per week behandelen we een thema. Het doel is ook om voorbereid te zijn op de feestdagen. Na deze 4 weken geven we je dan praktische tips om je op de feestdagen voor te bereiden. 

Let’s do this

Doe je mee met onze immuniteitsbooster?

Stuur ons een mail. Wat zou het fijn zijn dat jij aan ons laten weten welk jouw project is voor de komende tijd? Kan je ons een mail sturen waarbij je laat weten dat je wil meedoen? Je kan dan meteen ook aangeven welk jouw werkpunt is. Heb je een concreet vraag aan ons? Stel ze maar. Jouw vraag komt niet in de openbaarheid. Wie weet hebben wij voor jou een oplossing waar jij mee aan de slag kan.

Stuur je mail naar [email protected]

Volg onze social media en lees onze blog. Op Facebook en Instagram delen we tips en tricks. We verwijzen hierbij ook naar onze blog. Deze vind je terug op onze website waar je uitgebreide informatie zal krijgen over verschillende topics.

Schrijf je doelen op. Als je iets opschrijft, en je leest het opnieuw, word je er telkens terug aan herinnerd. Zo kan je makkelijker doelen stellen, kan je zaken afvinken en trots zijn op wat je verwezenlijkt hebt. Wil jij ook graag een schriftje en balpen? Vraag er zeker naar.

Doe je mee?

Blijf ons op de voet volgen. We delen iedere dag enkele waardevolle tips waarde snel mee aan de slag kan.

Wij hebben er alvast veel zin in. Stay tuned!

Alex en Greet, Tijs, Marian, Sharon, Pieter, Ellen, Sylvie en Lynn